Живі дерева чи кам яні джунглі Слово суду

Травень 16, 2011 | Новини | Переглядів: 2238 | Коментарі: 5

В редакцію надійшов лист від Народного депутата України Дмитра Вітвицького.

Друкуємо його у повному обсязі.  

Мало хто стане заперечувати, що жити в зеленій зоні, або поблизу неї, набагато краще та корисніше, ніж у «кам’яних джунглях» щільно забудованих районів багатоповерхівок; що дітям краще бігати та гратися на свіжому повітрі та зеленій траві  парків та скверів, ніж на бетонно-асфальтових майданчиках, на яких залишили свої техногенні сліди у вигляді бензинових плям та газів великі та малі автомобілі.

           Кіровоградці завжди пишалися своїми парками і скверами, в яких згідно енциклопедичних даних ще недавно налічувалося більш ніж 180 видів рослин.

            Гуляти парками та скверами було так само природно,  як дихати, та, схоже, що «розкіш» жити поруч із зеленою зоною дуже скоро може залишитися лише в згадках, а гуляти кіровоградцям і гостям міста доведеться коридорами «густо насаджених», але зовсім не зелених  адміністративно-комерційних комплексів». І все це завдяки невгамовним замовникам- забудовникам-фінансовим  геніям, для яких цілком достатньобачити дерева та квіти лише на моніторі комп’ютера та  підчас  подорожей закордон.

            І все ж таки тим, хто керується  комерційно-корупційними мотивами і знищує сквери та парки, активно протистоять люди, для кого природа, здоров’я дітей та батьків є більшою цінністю ніж «урбаністичні ноу-хау» монополістів.  

            Одним з таких яскравих прикладів самовідданої боротьби звичайних мешканців за своє право жити серед дерев та пташиних співів є багаторічна судова баталія мешканців багатоповерхівок на перехресті вулиць Пашутіна та Гагаріна в м. Кіровоград з Приватбанком, який має намір знищити сквер та дитячий майданчик поряд з цими домами і звести будівлю.

            Той очевидний факт, що із зникненням цього скверу сотні дітей залишаться без можливості гратися на спеціально відведеному для цієї мети дитячому майданчику, десятки ветеранів, пенсіонерів та людей з обмеженими можливостями пересування не матимуть мотивації спуститися з верхніх поверхів і поспілкуватися між собою під тінню дерев, а повітря стане більш забрудненим лише є очевидним для кожного міського мешканця. Я, як людина яка виросла в Дніпропетровську, жила Кривому Розі та Києві цілком розумію цю ситуацію і не можу залишитися осторонь від неї. 

            На даному етапі, цей конфлікт розглядається судом в касаційній інстанції. ЗАТ КБ «Приватбанк» звичайно, використовуючи усі свої багаторівневі можливості, оскаржує судові рішення, які не відповідають його інтересам, але кіровоградці не відступають.

            Мешканці зазначених будинків звернулися за допомогою до мене як народного депутата України, мною було підготовлено та направлено Генеральному прокурору України Пшонці В.П. відповідне депутатське звернення з проханням щодо перевірки додержання норм законодавства України Державною санітарно-епідеміологічною службою МОЗ та Головним управлінням земельних ресурсів у Кіровоградській області при вирішенні зазначеного питання.. Генеральною прокуратурою звернення направлено для перевірки в прокуратуру Кіровоградської області і вирішення звернення взято на контроль. 

             Незрозуміло, якими дозвільними нормами керувалися чиновники при оформленні відповідних дозволів, і що їх так «мотивувало» підписати документи, які тепер лягають в основу судового розгляду. І взагалі, чи є такі документи правомірними, а обставини справи об’єктивно дослідженими, якщо навіть не було проведено жодних експертиз?

             Сподіваюся, результатом такого комплексного підходу стане повне та  всебічне вивчення судом цієї справи і прийняття незаангажованого заснованого лише на букві закону рішення. Тому що законність – це основа діяльності держави.

            Держава, яка руйнує віру своїх громадян у справедливість – приречена на бунти та катаклізми. Громадяни знайдуть засіб для захисту своїх прав і свобод, і для держави краще, щоб ці засоби були такими ж мудрими і правовими як у мешканців Кіровоградських багатоповерхівок.   

 

Народний депутат, президент партії «ПРАВДА»

Дмитро Ветвицький


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool