Жителя Кіровоградської області за скоєння тяжких злочинів засуджено до довічного ув’язнення

Вересень 07, 2011 | Новини | Переглядів: 1428 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині за скоєння кількох вбивств та нанесення тілесних ушкоджень 33-річний місцевий житель за рішенням суду оселився за ґратами – довічно. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Пригода сталася навесні 2009 року. Неодноразово судимий житель Кіровограда разом з двома друзями та родичкою вживали спиртні напої за місцем проживання. У підсумку між підозрюваним та одним з товаришів виникла сварка, яка закінчилася бійкою. Завдавши кілька ударів ногами, зловмисник вихопив сокиру та почав бити нею потерпілого по голові. Після цього, спробував вбити й іншого друга, аби не залишати свідків злочину.
За нього вступилася та врятувала від ймовірної смерті родичка злочинця. Вона й умовила нелюда залишити молодого чоловіка живим, взявши з нього обіцянку мовчати.
Вже через кілька хвилин зловмисник втік з місця пригоди та подався до міста Олександрії. Там вбивця відвідав 65-річну місцеву жительку. Він був упевнений, що жінка могла викрасти і продати щось із його особистих речей, а тому вирішив помститися негайно.
Вдершись до оселі жертви, нелюд наніс їй численні тілесні ушкодження, по-звірячому знущався та катував аж поки не побачив, що жінка померла. Наступного дня тіло потерпілої виявили сусіди…
У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники Управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області затримали підозрюваного на території сусіднього регіону. Зловмисник не заперечував своєї вини.
Відносно особи було порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 1. ст. 115 КК України (умисне вбивство), ч. 3 ст. 15 КК України (замах на скоєння злочину), п. 9, 13 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з метою приховати інший злочин, вчинений особою, що раніше скоїла злочин), п. 4, 13 ч. 2 ст. 115 КК України (вбивство, вчинене з особливою жорстокістю).
Кримінальна справа перебувала в провадженні слідчих Слідчого Управління УМВС, після закінчення досудового слідства матеріали справи було направлено до суду.
З огляду на численні касаційні скарги, кримінальна справа розглядалася практично усіма судовими інстанціями. Однак врешті-решт, судом будо прийнято рішення – залишити попередній вирок без змін. У відповідності з вимогами закону, з урахуванням характеру і ступеня тяжкості, а також усіх обставин злочину колегія суддів Вищого спеціального Суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ухвалила залишити вирок апеляційного суду Кіровоградської області без змін, а касаційну скаргу – без задоволення.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool