Жителів області хвилюють питання соціального захисту, здоров'я, інфраструктури

Лютий 21, 2018 | Новини | Переглядів: 921 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів черговий особистий прийом жителів Кіровоградщини. До керівника ОДА з проханням посприяти у вирішенні проблем звернулися заявники із Кропивницького і Олександрії, а також із Кіровоградського, Маловисківського та Світловодського районів.

Питання у жителів області – дуже різнопланові, стосувалися виділення земельних ділянок та соціального захисту учасників АТО, забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет, перерахунку пенсій, ремонту доріг, міжміських автобусних маршрутів тощо.

Зокрема, на прийом до голови облдержадміністрації приїхав заявник із Світловодського району. Він представляє інтереси кількох учасників АТО, які не можуть отримати у власність земельні ділянки, гарантовані їм законом. Сергій Кузьменко зауважив, що нещодавно було внесено зміни у законодавство і знято певні обмеження щодо виділення земельних наділів для учасників АТО. Документи на землю Держгеокадастром передано на погодження до сільської ради. Після погодження – люди, чиї інтереси представляє заявник, отримають свої земельні наділи.

До голови облдержадміністрації також звернувся учасник АТО з Кіровоградського району зі скаргою на нерівномірний розподіл матеріальної допомоги на санаторно-курортне лікування. За його словами, одні учасники АТО отримали до 8 тисяч гривень, а інші – лише по 3 тисячі гривень.

Як з'ясувалося, кошти виділялися згідно районної програми. На початку минулого року було рішення депутатського корпусу райради виділяти по 2 тисячі гривень на кожного члена сім'ї учасника АТО, а згодом фінансовий ресурс вичерпався, тому депутати райради ухвалили рішення виділяти по 3 тисячі гривень на сім'ю, тому і виникла така проблема. Сергій Кузьменко запропонував заявнику звернутися до депутата обласної ради від його округу із заявою про виділення матеріальної допомоги на оздоровлення.
Жителька Олександрії, хвора на цукровий діабет, зауважила, що в місті є проблеми із забезпеченням інсулінами. Проблема полягає в тому, що кошти на ці медичні препарати надійшли лише з Державного бюджету, а це тільки 34% від потреби, решту має забезпечити міський бюджет. Депутати міськради відповідне рішення не ухвалили. Голова облдержадміністрації підтвердив, що відповідна програма фінансується з різних джерел, і запевнив жінку, що інсуліни вона та інші хворі на діабет отримуватимуть, незалежно від того, з яких бюджетів вони закуповуватимуться. Сергій Кузьменко зазначив, що вирішення цього питання на контролі і відповідне рішення депутатами міськради має бути прийняте найближчим часом.

Заявник з Маловисківського району поцікавився, коли буде відновлено рух автобуса Лозуватка – Кропивницький. Представник профільного департаменту ОДА поінформував, що маршрут такий є, але перевізник відмовився від перевезення пасажирів.Оголошено конкурс на визначення нового перевізника, тому рух автобуса буде відновлено.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool