Жителів Кіровоградщини закликають бути уважними та обережними під час грози

Липень 19, 2016 | Новини | Переглядів: 839 | Коментарі: 0

За повідомленням Українського гідрометцентру, 19 липня в Україні, крім західних областей, очікуються складні погодні умови: грозові дощі, подекуди град, пориви вітру та шквали 17-22 м/с, вночі в північних та центральних областях, вдень на Лівобережжі сильні зливи, в окремих районах крупний град та шквали 25-30 м/с.

Закликаємо жителів Кіровоградщини бути уважними та обережними у період ускладнення погодних умов. Зокрема, щоб уникнути трагедії під час грози, необхідно дотримуватися наступних правил:

- якщо ви знаходитесь у квартирі, вимкніть всі електроприлади, перекрийте воду, не торкайтеся батарей і водопровідних кранів, закрийте всі вікна і намагайтеся не виходити на балкон;
- коли гроза застала вас на вулиці або на відкритій місцевості, не наближайтесь до стовпів ліній електропередач, високих дерев, особливо поодиноких, не стійте поряд із металевою огорожею або іншими провідниками електричного струму;
- будьте уважними – у період сильних поривів вітру можливі обриви електродротів;
- не можна їздити на велосипеді та мотоциклі, адже їх деталі виготовлені з металу, не користуйтеся парасольками. Якщо ви не один, тримайтесь на відстані одне від одного та намагайтесь не стояти, а лягти на землю;
- ні в якому разі не користуйтесь мобільним телефоном;
- сховатися від блискавки найкраще в невеликих заглибленнях, біля підніжжя високих схилів, у лісі;
- у зоні блискавки не бігайте та не метушіться;
- якщо гроза застала вас у дорозі, не виходьте з транспортного засобу, щільно закрийте вікна, опустіть автомобільну антену, припиніть рух та перечекайте на стоянці або узбіччі;
- якщо гроза застала вас у човні, якнайшвидше поверніться на берег та відійдіть подалі від водойми - вода є провідником електрики.

Під час посилення вітру на вулицях населеного пункту тримайтесь якомога далі від хитких будівель, споруд, парканів, ліній електропередач, дерев, великих скляних вітрин. Для захисту від уламків та осколків скла, що летять на вас, використовуйте листи фанери, картонні та пластмасові ящики, дошки або інші підручні засоби. Не заходьте до пошкоджених будівель, оскільки вони можуть обрушитись при нових поривах вітру.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool