Жителів Кіровоградщини продовжують навчати правилам пожежної безпеки

Жовтень 22, 2016 | Новини | Переглядів: 817 | Коментарі: 0

З кожним днем температура повітря знижується, тому природно, що люди бажають затишку в своїх оселях та вмикають для її обігріву різного виду обігрівальні прилади.

Для опалення житла в районних центрах Кіровоградщини громадяни переважно використовують газові та твердопаливні котли, які при недотриманні правил пожежної безпеки можуть легко призвести до непередбачуваних наслідків. Для застереження та роз’яснення правил безпечної життєдіяльності фахівці Управління ДСНС у Кіровоградській області постійно проводять інформаційні бесіди з населенням.

22 жовтня фахівці рятувальної справи провели таку роботу з мешканцями Новгородківського, Гайворонського та Олександрійського районів нашої області. В процесі спілкування громадянам роз’яснили, як потрібно використовувати «джерела тепла», щоб не зашкодити ані собі, ані своєму оточенню та не спричинити матеріальної шкоди. Як приклад, все більше громадян, з огляду на складну ситуацію в країні, звертаються до альтернативних джерел обігріву своїх домівок. Одним з них є перехід на твердопаливні котли. Таке устаткування є різних типів та виготовляється з різних видів металів, але одна вимога залишається незмінною – суворе дотримання правил пожежної безпеки. Тому, перед початком роботи необхідно упевнитись у відсутності поряд з димоходом горючих та легкозаймистих предметів, які можуть стати причиною пожежі у будинку або котельні. Крім цього, потрібно обов’язково відкрити заслінку, яка регулює тягу. Слід пам’ятати, що й саме приміщення, яке буде обігрівати за допомогою такого устаткування, мусить відповідати протипожежним та будівельним нормам.

Після закінчення розмови кожному співрозмовнику було надано листівку з правилами пожежної безпеки та номерами телефонів, за якими потрібно телефонувати у разі надзвичайної події.

У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool