Жителів Кіровоградщини навчають надавати домедичну допомогу (ФОТО)

Серпень 09, 2022 | Новини | Переглядів: 1652 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині відбуваються тренінги для медиків, освітян та переселенців з надання домедичної допомоги.

Жителів Кіровоградщини навчають надавати домедичну допомогу (ФОТО)

Жителів Кіровоградщини навчають надавати домедичну допомогу (ФОТО)

Жителів Кіровоградщини навчають надавати домедичну допомогу (ФОТО)

Жителів Кіровоградщини навчають надавати домедичну допомогу (ФОТО)

Жителів Кіровоградщини навчають надавати домедичну допомогу (ФОТО)


У рамках проєкту "Посилення ролі діяльності громадських організацій в умовах військових дій", організований громадською організацією «Стратегія майбутнього», проведено ряд тренінгів у громадах Кіровоградської області.

- Ми спочатку провели декілька таких занять у Кропивницькому. Подивилися, чи потрібно це людям. І пішов запит. В першу чергу від освітян та медиків, а потім вже підтягнулися переселенці. Адже саме ця категорія населення найбільш уразливіша на сьогодні. Саме ці люди найчастіше бувають там, де відбуваються та тривають бойові дії. Якщо вони і виїхали з тих територій, то там залишилися їхні рідні. Або потрібно провідати з різних причин ті населені пункти. І люди вже знають, як їм діяти, якщо потрапили під обстріли. Тому сьогодні ми маємо можливість організувати ці навчання, - зазначила очільниця громадської організації «Стратегія майбутнього» Тетяна Котенко.
 

З першого серпня вже понад сотні осіб пройшли тренінги з надання домедичної допомоги, серед яких переселенці з Донецької, Херсонської, Харківської областей, а також вчителі та медики.

- Зараз триває війна і ворог нас не попереджує, куди прилетить наступного разу і кому приготуватися. Тому, хоча б мати елементарні навички повинні, якщо не всі, то хоча б працівники критичної інфраструктури та переселенці. Світ не стоїть на місці, медицина в тому числі. І ті джгути, котрі n-років тому були придатними, то зараз є більш сучасні турнікети для надання невідкладної допомоги. Під час тренінгів ми розповідаємо про різні засоби зупинки крові потерпілим. Проходимо різні сценарії та практики, - розповіла інструкторка тренінгового центру «Подих Життя» (м.Київ) Юлія Багдасарова, яка сертифікована в Державному закладі «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України».
 

Під час заняття опрацьовуються такі важливі моменти:

• ознаки критичної кровотечі;
• методи зупинки критичної кровотечі, переваги та недоліки кожного з них;
• швидкий огляд та надання першої допомоги людині з підозрою або наявною кровотечею.

Представник Управління дотримання прав людини з дислокацією в Кіровоградській області капітан поліції Микола Сульжук інформує про права людей під час військових дій. У разі виникнення питань або необхідності допомоги, ви можете звернутися за номером телефону: +380667769333, Микола Миколайович Сульжук.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool