Жителі об’єднаних громад мають отримувати якісні послуги і на районному рівні,- Сергій Кузьменко

Липень 16, 2018 | Новини | Переглядів: 767 | Коментарі: 0

На цьому наголосив голова облдержадміністрації під час апаратної наради, коментуючи тему міжбюджетних відносин між районами і новоствореними ОТГ.

"В багатьох випадках маємо порозуміння і сприйняття філософії створення ОТГ, яка передбачає можливість отримання людьми більш якісних послуг. Але аж ніяк не те, щоб керівники районів і ОТГ з'ясовували - у кого більше повноважень", - наголосив Сергій Кузьменко.

Він наголосив, що кошти, які виділяються з держбюджету для ОТГ, дають можливість людям отримувати якісні послуги. Проте ці послуги можуть не завжди надаватись виключно в межах ОТГ.

"Якщо візьмемо медицину, маємо трирівневий механізм надання медичних послуг. Так от, другий рівень, як базовий, знаходиться саме в районі. Тому закликаю керівництво ОТГ до розуміння важливості того, що ваші люди повинні мати безперешкодний доступ до медичних послуг на рівні району. А для цього, ви повинні розуміти, що, маючи прямі бюджетні відносити із державою, необхідно буде визначатись - скільки витратити на перший рівень надання медичних послуг, і скільки віддати районній лікарні", - підкреслив голова облдержадміністрації.

Голова облдержадміністрації доручив провести консультації із керівниками територій, "де є особливе бачення міжбюджетних відносин". Це перш за все стосується Добровеличківського району і Помічнянської ОТГ.

"Вітаю бажання керівників ОТГ мати свої висококваліфіковані, обладнані сучасною технікою медичні заклади, проте якщо ви плануєте збудувати їх у 2019-2020 роках, ви маєте розуміти, що люди живуть сьогодні і вони сьогодні мають отримувати увесь спектр послуг, які гарантуються державою і на які держава направила кошти в ОТГ", - зауважив Сергій Кузьменко. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool