Жителі Кіровоградщини просять сприяння у вирішенні земельних питань

Квітень 25, 2018 | Новини | Переглядів: 903 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів прийом громадян із особистих питань. 

До керівника ОДА звернулися заявники з Новомиргородського, Петрівського, Маловисківського, Кіровоградського районів та з міста Кропивницький. Питання жителів області, що потребують сприяння у вирішенні, стосувалися переважно сфери земельних відносин.

Зокрема, до голови облдержадміністрації звернувся учасник АТО з Новомиргородського району, який поки ще не отримав земельної ділянки.

Проблема полягає в тому, що у селі, де заявник проживає, немає вільних земель. Чоловіку запропонували виділити ділянку в одному із найближчих сіл. Сергій Кузьменко порадив йому невідкладно написати відповідну заяву, щоб одержати свій наділ, і зауважив, що в області немає проблем із забезпеченням учасників АТО земельними ділянками – вже близько 10 тисяч військовослужбовців – учасників АТО отримали землю.

Делегація жителів одного із сіл Петрівського району на чолі із сільським головою звернулися до голови облдержадміністрації з проханням посприяти у вирішенні питання погодження Держгеокадастром землевпорядної документації. Сільська рада розробила Генеральний план населеного пункту, до меж якого включила землі пасовища, розроблено і проект землеустрою щодо встановлення нових меж населеного пункту, який погоджено на сесії райради, затверджено відповідним розпорядженням голови РДА. Однак Держгеокадастр виставив землі пасовища на аукціон. Сергій Кузьменко порадив заявникам подати відповідну заяву до суду.

Ще двоє заявників звернулися з питанням приватизації присадибної земельної ділянки та з проблемою права користування землею сільськогосподарського призначення. Голова облдержадміністрації зазначив, що фахівці вивчать юридичну складову проблем і поінформують їх.

Інші звернення під час прийому стосувалися надання матеріальної допомоги на лікування, ремонту доріг, надання субсидії, автобусного сполучення. Усі ці питання буде розглянуто профільними структурними підрозділами облдержадміністрації та поінформовано про можливості та варіанти їх вирішення.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool