Житель Кіровоградщини мав незвичайне хобі - торгувати боєприпасами.

Січень 12, 2012 | Новини | Переглядів: 1344 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині працівники міліції задокументували факт реалізації жителем Новгородківського району боєприпасів часів війни.Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області 

 Пригода мала місце на початку цього року. У поле зору оперативників потрапив 38-річний непрацюючий чоловік. Громадянин мав незвичайне хобі. Він вишукував у землі напівстлілі атрибути війни та реалізовував їх приватним колекціонерам.
Довгий час йому не потрапляло до рук нічого особливого. Та і прибуток, за словами підозрюваного, для нього був не головним - захоплював сам процес пошуку.
Але, одного разу, натрапивши на бойові гранати, чоловік не втримався від спокуси заробити побільше грошей на небезпечних «раритетах». Упевнившись у тому, що боєприпаси практично не пошкоджені, він обережно почистив їх від землі та сховав їх у «надійному місці» - на території домоволодіння своїх батьків, у господарському приміщенні за піччю. Зайняті турботами по господарству родичі навіть і не здогадувалися, що їх життя висить на волосині.
Тим часом зловмисник розпочав пошуки потенційних покупців.
На його здивування, клієнти знайшлися одразу…
У ході оперативних закупівель чоловік реалізував дві бойові гранати, оцінивши їх вартість по 200 гривен за кожну. Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання молодика правоохоронці вилучили ще 1 снаряд часів війни. Приховувати їх походження підозрюваний навіть не намагався.
Для того, аби не наражати людей на небезпеку, працівники міліції вивезли боєприпаси за межі населеного пункту та знешкодили їх.
По даному факту проводиться перевірка. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (збут боєприпасів або вибухових пристроїв), санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool