Зелені садиби чекають на відпочиваючих (ФОТО)

Червень 09, 2011 | Новини | Переглядів: 3905 | Коментарі: 2

4-5 червня 2011 року в Добровеличківському району відбувся семінар-навчання із розвитку сільського зеленого туризму з господарями зелених садиб, у якому взяли участь представники Знам’янського, Вільшанського, Кіровоградського та Новгородківського районів та міст Знам’янки та Олександрії, повідомляє інтернет-видання «FotoInform».

Було проведено презентацію досягнень учасників – господарів садиб, які успішно працюють у сфері сільського зеленого туризму, ярмарку виробів декоративно-ужиткового мистецтва та народних ремесел, а також можливостей відпочинку в кожній із садиб, враховуючи і використання елементів фольклору, пригощань традиційної кухні, інших форм рекламної діяльності відповідного напрямку.
Також проведено тематичний “круглий стіл” з господарями зелених садиб з метою обміну позитивним досвідом роботи в даній галузі туризму. Майстер-класи для колег провели Раїса Айвазовська, Тетяна Маслова із Знам’янки, поділились власним досвідом використання у роботі своєї садиби елементів етнографічного та пізнавального туризму Володимир Вознюк із Цибулевого Знам’янського району й надання широкого спектру розважального й активного відпочинку, в т.ч. рибальство, Анатолій Тітов (садиба «На гачку») з Кіровоградського району.
Пізнавальними для учасників семінару-навчання були міркування та інформації голови обласної організації Національної спілки краєзнавців України Олега Бабенка, методистів з питань розвитку туризму Вагена Мартіросова, Ніни Адабаш, Ірини Грабажей.
Слід зазначити, що початок семінару проходив у рамках відкриття фестивалю української народної творчості “Степограй 2011” у с. Карбівка. Тож про можливості власного здорового й змістовного відпочинку у межах Кіровоградщини мали можливість довідатися декілька тисяч учасників та гостей фестивалю, серед яких – перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко та перший заступник голови обласної ради Олександр Шаталов.
Учасники семінару здійснили екскурсію по туристичному маршруту «Туристичними стежками Добровеличківщини» (смт.Добровеличківка - с.Липняжка - с. Піщаний Брід - м. Помічна – смт. Добровеличківка), під час якої мали можливість переконатися у дієвості використання поєднаних форм і методів зеленого, етнографічного, пізнавального та релігійного туризму, та відвідали Добровеличківський районний краєзнавчий музей, побували біля пам’ятного знаку «Географіний центр України». Особлива дяка за це голові районної державної адміністрації Олегу Яременку, директору Добровеличківського районного краєзнавчого музею Валентині Грінченко, директору музею історії села Липняжка Голоцван Ользі.
По закінченню семінару всім учасникам було видано сертифікати про проходження семінару-навчання. Детальна інформацію про перелік зелених садиб Кіровоградщини з асортиментом їх послуг та координатами господарів знаходиться на сайті обласної державної адміністрації у розділі “Кіровоградщина туристична” (Зелений туризм).

Д.Гурба, управління культури і туризму облдержадміністрації

Зелені садиби чекають на відпочиваючих (ФОТО)

Зелені садиби чекають на відпочиваючих (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool