«Зелена книга малого бізнесу України: оцінка та перспективи шляхів розвитку»

Січень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1323 | Коментарі: 0

31 січня ц.р. о 12.00 у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбудеться круглий стіл (вул. Преображенська, 79-А) «Зелена книга малого бізнесу України: оцінка та перспективи шляхів розвитку». Співорганізатори заходу – Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата та Інститут власності і свободи.

Цей захід – один з низки регіональних обговорень «Зеленої книги малого бізнесу України», що розпочались круглим столом в Верховній Раді України у жовтні 2011 року. Розробку проекту «Зеленої книги» ініційовано на Всеукраїнському з’їзді малого та середнього бізнесу у квітні 2011 року.
Мета регіональних обговорень проекту «Зеленої книги малого бізнесу України» – отримати оцінку підготовлених розділів, критичні зауваження та доповнення, які мають забезпечити об’єктивність і всебічність аналізу окремих напрямів державної політики щодо малого бізнесу в Україні, що були визначені під час анкетування бізнес-асоціацій. Ці напрями є такими: оподаткування малого бізнесу (насамперед, місце і значення спрощеної системи оподаткування); пенсійна система для учасників малого бізнесу; саморегулювання та передача до підприємницьких об’єднань низки державних функцій; малий бізнес і державні закупівлі.
Примітка. Зелена книга малого бізнесу – дискусійна аналітична доповідь щодо політики у сфері малого підприємництва, яку адресовано всім зацікавленим учасникам, які можуть долучитися до його обговорення та використати при підготовці політичних чи адміністративних рішень.
Наприкінці жовтня у Верховній Раді України на круглому столі, проведеному Комітетом з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, було представлено для широкого публічного обговорення перший варіант «Зеленої книги малого бізнесу». «Зелена книга» містить чотири розділи, в яких визначено проблемні зони державної політики та проаналізовано можливі її альтернативи. Це обговорення поклало початок публічним регіональним обговоренням книги, метою яких є визначення спільної позиції бізнес-спільноти у сфері малого підприємництва щодо ключових проблем, що заважають його розвиткові, шляхів їх вирішення. У листопаді 2011 року відбулось публічне обговорення «Зеленої книги» малого бізнесу у Донецьку в рамках Першого регіонального форуму представників малого і середнього бізнесу, що проводився Донецькою торгово-промисловою палатою. На черзі обговорення у Кіровограді, Одесі, Чернівцях, інших містах України.

До обговорення під час круглого столу винесено такі питання:
1. Державна політика щодо розвитку малого бізнесу: наскільки реалістична, до якої міри ефективна, і внесення яких змін потребує? Можливі акценти і напрями на майбутнє.
2. Складова державної податкової політики – спрощена система оподаткування, обліку та звітності для суб’єктів малого бізнесу.
3. Участь малого бізнесу у системі державних закупівель.
4. Саморегулювання для малого бізнесу – переваги і ризики, як забезпечити досягнення балансу?
5. Малий бізнес і система пенсійного забезпечення – гальмо розвитку чи інструмент страхування?
У роботі круглого столу візьмуть участь: народний депутат України, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Ксенія Ляпіна, генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України В’ячеслав Биковець, голова Інституту власності і свободи Дмитро Ляпін, голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан.

Проект з розробки та публічного обговорення «Зеленої книги малого бізнесу України» Інститут власності і свободи реалізує в рамках програми Міжнародного фонду «Відродження» «Верховенство права». Очікуваними результатами «Зеленої книги малого бізнесу України» має стати позитивний вплив на покращення бізнес-клімату для малого бізнесу, посилення спроможності малого бізнесу формулювати та захищати свої права, і тим самим забезпечення позитивного впливу з боку малого бізнесу на незворотність та сталість демократичних перетворень в країні.

Завантажити обговорюваний проект «Зеленої книгу малого бізнесу», а також дізнатися більше про проект можна на сайті Інституту власності і свободи: www.pfi.org.ua.
Інформаційну підтримку заходу надає Партнерство «За доброчесні державні закупівлі».
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool