Здійснення компенсаційних виплат вкладникам Сбербанку колишнього СРСР заплановано розпочати вже у червні поточного року (ФОТО)

Квітень 03, 2012 | Новини | Переглядів: 1970 | Коментарі: 2

В облдержадміністрації відбулася прес-конференція начальника управління Національного банку України в Кіровоградській області Віктора Томашина і начальника філії - Кіровоградське обласне управління АТ "Державний ощадний банк України" Юрія Кабова.

Віктор Томашин і Юрій Кабов поспілкувалися із кіровоградськими медійниками на тему реалізації в області президентської соціальної ініціативи стосовно повернення частини коштів вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР.

Віктор Томашин зазначив, що за дорученням Президента України по всій країні розгорнуто масштабну підготовчу роботу для проведення компенсаційних виплат вкладникам Сбербанку колишнього СРСР, що розпочнеться у червні поточного року.
Першим етапом цієї роботи, за його словами, має стати актуалізація даних вкладників Сбербанку колишнього СРСР. Ця процедура стосуватиметься даних тих вкладників, які не отримали компенсаційні кошти в межах проіндексованих заощаджень у 2008 році та даних, які внесено до "Реєстру вкладників заощаджень громадян" до 1 січня нинішнього року.
Стосовно порядку отримання інформації про місце і час актуалізації даних для вкладників Віктор Томашин розповів, що здійснюватиметься вона за віковими категоріями. Так, для вісімдесятирічних громадян і старше актуалізація проводитиметься з 2 до 20 квітня; для тих, чий вік становить 70 - 79 років - з 21 квітня до 20 травня; 60 - 69 років - з 21 травня до 20 червня; · 50 – 59 років - з 21 червня 20 липня; і для громадян до 50 років - з 21 липня поточного року.
Як підкреслив Віктор Томашин, для актуалізації даних вкладникам необхідно заповнити спеціальну форму-заявку, що розміщена на офіційному сайті Ощадбанку в розділі "Інформація для вкладників Сбербанку колишнього СРСР". Або ж, зателефонувавши за номером спеціальної "гарячої лінії" - 044-364-021-21, виконати цю процедуру за допомогою оператора. Як запевнив Юрій Кабов, проблем зі зв’язком бути не повинно, адже це багатоканальна телефонна лінія, яку обслуговуватиме потужний call-центр, здатний приймати одночасно до 500 дзвінків. Віктор Томашин повідомив телефонний номер іще однієї "гарячої лінії" – 0-800-212-000, що виконуватиме функцію суто прикладного інформаційного ресурсу, бо ж вкладник зможе прослухати інформаційну довідку стосовно актуалізації даних у режимі автовідповідача.
І, звісно ж, найбільш зрозумілим способом здійснити актуалізацію власних даних для вкладників лишається можливість виконати цю процедуру безпосередньо у касах філій Ощадбанку. Юрій Кабов повідомив, що на Кіровоградщині уже є 208 відділів готових здійснювати актуалізацію даних.
Після актуалізації даних, вкладних звертається до установи Ощадбанку у призначений йому час, при цьому при собі він повинен мати паспорт громадянина України та ксерокопії сторінок паспорта, які містять прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, серію та номер паспорта, дату видачі та найменування органу, що його видав, відмітку про місце реєстрації, відмітку про право здійснювати платежі без ідентифікаційного номера (за наявності); довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та її ксерокопію (не надається в разі наявності в паспорті відмітки про право здійснювати платежі без ідентифікаційного номера) і ощадні книжки. Після усіх цих кроків вкладник отримає Національну картку, на яку буде нараховано відповідну суму коштів – таким є шлях проведення виплат в цілому. Далі вибір, як використовувати картку із нарахованими коштами за вкладником. Він може одразу ж зняти готівку з картки у повному обсязі, правда лише в установах Ощадбанку, також можна буде не знімаючи грошей із картки, користуватися нею як соціальною впродовж трьох років, або ж лишити відшкодовані кошти в Ощадбанку на депозиті. Юрій Кабов зауважив, що розмір знижок і їх категорії, право на які надаватиме Національна картка, визначатимуться на місцях. Юрій Кабов наголосив, що видаватимуться ці картки безкоштовно за спрощеною процедурою, яка займе не більше 30 хвилин. Як повідомив Юрій Кабов, пройти процедуру актуалізації даних і навіть отримати картку із нарахованими грішми зможе довірена особа від вкладника. Довіреність у цьому випадку навіть не потрібно завіряти нотаріально, достатньо буде відмітки від сільради, або квартального комітету, що є актуальним для обласного центру. Все це робиться задля спрощення процесу повернення вкладів в цілому – підкреслив Юрій Кабов.
Юрій Кабов відзначив, що обласна влада є активним учасником організаційного процесу підготовки здійснення компенсаційних виплат – уже є низка розпоряджень, підписаних головою облдержадміністрації з цього приводу, і на рівні обласної ради проводиться координаційна робота для сільрад.
 

Здійснення компенсаційних виплат вкладникам Сбербанку колишнього СРСР заплановано розпочати вже у червні поточного року (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool