Збереження об’єктів культурної спадщини має бути на постійному контролі у обласної влади,- Сергій Коваленко

Серпень 02, 2017 | Новини | Переглядів: 1344 | Коментарі: 0

Незабаром науковці досліджуватимуть курган біля с.Васине Мошоринської сільської ради Знам’янського району.

Наукова археологічна група Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім.В.Винниченка під керівництвом доцента кафедри історії, кандидата історичних наук Ірини Козир готова провести розкопки кургану, де навесні було знайдено кам’яну антропоморфну стелу.

Про це йшлося під час наради у першого заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Коваленка сьогодні, 2 червня.
Учасники зустрічі обговорили питання необхідності збереження об’єктів культурної спадщини області та проведення науково-дослідних робіт на території нововиявленого об’єкту культурної спадщини.

Як зазначив Сергій Коваленко, питання збереження та проведення науково-дослідних робіт на об’єктах культурної спадщини має бути на постійному контролі місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Він закликав керівництво Знам’янської райдержадміністрації, Мошоринської сільської ради та користувачів земельних ділянок сприяти вирішенню організаційних питань, пов’язаних з науково-дослідними роботами на місці знахідки.

Нагадаємо, що у березні 2017 року під час сільськогосподарських робіт біля с.Васине було виявлено артефакт – кам’яну антропоморфну стелу, що за морфологією та іконографією належить до типу скіфських антропоморфних плоских скульптур. Нині дана знахідка передана для вивчення та тимчасового зберігання до археологічного музею Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім.В.Винниченка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool