Заявки на актуалізацію подали майже 15,8 тисяч мешканців області

Квітень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1327 | Коментарі: 0

"Сьогодні у відділеннях Ощадбанку України щоденно проходять актуалізацію близько 600 заявників колишнього Ощадбанку СРСР", - начальник філії - Кіровоградське обласне управління АТ "Державний ощадний банк України" Юрій Кабов

Сьогодні під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Серпокрилова відбулася нарада за участі начальника управління Національного банку України в Кіровоградській області Віктора Томашина, начальника філії - Кіровоградське обласне управління АТ "Державний ощадний банк України" Юрія Кабова, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, а також територіальних органів міністерств та відомств України в області. На порядку денному - питання ефективного виконання в області президентської ініціативи стосовно повернення частини коштів вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР. Про стан проведеної організаційної роботи розповів начальник обласного управління АТ "Державний ощадний банк України" Юрій Кабов. За його словами, обласна філія продовжує актуалізацію вкладників Сбербанку колишнього СРСР, яка розпочалась 2 квітня 2012 року. Він нагадав, що актуалізація даних здійснюється стосовно тих вкладників, які не отримали протягом 2008 року компенсаційні кошти в межах проіндексованих заощаджень (але не більш як 1000 гривень на одного вкладника) та даних які внесено до "Реєстру вкладників заощаджень громадян" до 1 січня 2012 року. Таких в області нараховується майже 172 тис, з яких 67 тисяч мешкає в обласному центрі. Для оперативності здійснення процесу актуалізації Кіровоградською філією Ощадбанку України відкрито по області 166 спеціальних вікон для обслуговування колишніх вкладників.

Юрій Кабов зазначив, якщо з початку квітня у відділеннях щоденно проходили актуалізацію близько 300 заявників, то сьогодні це не менше 600. Загалом, заявки на актуалізацію подали майже 15,8 тисяч мешканців області, з яких близько 10,0 тисяч актуалізовано, що складає лише 5% від загальної кількості тих, хто має отримати компенсаційні виплати. У загальноукраїнському рейтингу, область займає 5 місце по кількості актуалізованих вкладників. Начальник обласного управління АТ "Державний ощадний банк України" Юрій Кабов переконаний, що основний пік подання заявок на актуалізацію припаде на середину травня - середину липня. А це значна кількість відвідувачів, яку повинні обслужити працівники банку. Турбує керівника регіонального відділення і вчасна актуалізація тих потенційних заявників похилого віку, які проживають у сільській місцевості, і не мають змоги подати заявку телефоном, не говорячи вже про Інтернет. На його переконання, тут повинні злагоджено попрацювати районні державні адміністрації разом із сільськими, селищними головами та секретарями сільрад, які можуть зібрати весь необхідний пакет документів і централізовано подати в Ощадбанк. Заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов зауважив, що обласна влада разом із райдержадміністраціями та Ощадбанком повинні організувати так процес актуалізації та повернення частини колишніх вкладів Ощадбанку СРСР, щоб кіровоградці розуміли, що сьогодні держава повернулася до них обличчям і прагне цивілізовано повертати борги.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool