Заява начальника поліції Кіровоградщини, що до ситуації у Бережинці

Червень 28, 2017 | Новини | Переглядів: 1210 | Коментарі: 0

Начальник поліції Кіровоградської області заявив, коментуючи ситуацію, що сталася вчора, 27 червня, навколо спірного майна агропідприємства у с. Бережинка.

Зараз правопорядок на території агрофірми охороняють працівники поліції і військовослужбовці Нацгвардії.
Керівник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко повідомив, що відносно ситуації навколо сільгосппідприємства в с. Бережинка Кіровоградського району учора, 27 червня, до поліції надійшло звернення від приватного підприємства. Заявник є другою стороною в існуючому майновому конфлікті щодо права власності на товариство. Звернення стосувалося безпідставного перебування на території групи невідомих осіб.
На місце пригоди виїхали працівники поліції.
Як з'ясувалося, на місці дійсно знаходяться особи в камуфляжах та зі спецзасобами. З їх слів, ці громадяни на місці здійснювали охорону порядку.
Сергій Кондрашенко зазначив, що відповідно до закону правоохоронні функції не мають права здійснювати громадські формування, охоронні фірми та інші особи, які перебували на території сільгосппідприємства безпідставно.
Цим людям працівники поліції запропонували залишити територію підприємства, а після їх категоричної відмови - громадян доправили до відділку поліції, де ідентифікували їх особи та перевірили на наявність травматичної і холодної зброї у межах відкритого кримінального провадження.
За словами начальника обласної поліції, з метою недопущення правопорушень працівники поліції згідно із законодавством в окремих випадках застосовували спецзасоби. Якщо ж у ході перевірки буде встановлено, що хтось із поліцейських допустив перевищення службових повноважень, їх діям буде надано правову оцінку.

"Ми наголошуємо на тому, що працівники поліції відповідно до своїх повноважень жодним чином не втручаються в майновий спір між двома власниками. Усі ці питання повинні вирішуватися виключно у судовому порядку. На протиправні дії з боку «прихильників» обох сторін конфлікту поліцейські готові реагувати жорстко і в рамках закону", - наголосив Сергій Кондрашенко.
Він також нагадав, що раніше правоохоронці затримали на території цього району групу із 31 особи - за підозрою у рейдерстві.
"Настільки ж принциповою є позиція щодо перебування і «групи підтримки» з боку іншої сторони конфлікту.
Тож ще раз закликаємо сторони не вдаватися до силових протистоянь, не провокувати громаду, а дочекатися вирішення майнового спору як того вимагає закон – виключно у судовому порядку", - наголосив Сергій Кондрашенко.

Зараз публічну безпеку і порядок на території населеного пункту охороняють працівники поліції і військовослужбовці Нацгвардії України.
Крім того, начальник поліції Кіровоградщини Сергій Кондрашенко прибуде до села Бережинка для роз'яснення позиції щодо ролі поліції у врегулюванні цього інциденту.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool