Заява Голови Представництва ЮНІСЕФ пані Юкіе Moкуо щодо відкриття Перинатального центру в Кіровограді

Лютий 02, 2012 | Новини | Переглядів: 1414 | Коментарі: 0

Відкриття нового Перинатального центру в Кіровограді вирішує одне з ключових питань щодо дітей - захист здоров'я матері та дитини. ЮНІСЕФ вітає ініціативу Президента щодо реформування системи перинатології, оскільки ми вважаємо, що надаючи пріоритетного значення охороні здоров’я новонароджених та вагітних жінок держава робить найважливішу інвестицію у майбутнє. В цьому відношенні ми готові підтримувати цю важливу ініціативу Президента – розвиток національної програми перинатології.

Україна зробила прогрес у досягненні Цілей розвитку тисячоліття ООН: ЦРТ 4 - скорочення дитячої смертності та ЦРТ 5 - поліпшення материнського здоров'я. Однак, якщо виміряти прогрес серед найбіднішої частини населення, картина прогресу в досягненні Цілей розвитку тисячоліття, безумовно, зміниться. Реформа пренатальної допомоги дає прекрасну можливість подолати нерівність загального доступу під час вагітності та догляду за новонародженим.

Посилення системи перинатології безперечно зробить внесок у скорочення рівня смертності матерів та дитячу смертність, тому що більшість смертей немовлят та їх матерів трапляється під час пологів та у неонатальний період. Важливо, щоб такі послуги були доступні для найбільш знедолених жінок та дітей. Це можуть бути жінки, які живуть у віддалених регіонах, у бідності та ті, що піддаються різним соціальним ризикам. Вони не завжди мають легкий доступ до державних медичних послуг. Нова ініціатива реформи перинатології має забезпечити доступ до перинатальних послуг для всіх жінок та дітей, включаючи найбільш зубожілі верстви населення.
Міністерство охорони здоров'я, ЮНІСЕФ і інші агенства Організації Об'єднаних Націй вже мають досягнення щодо поліпшення перинатальної допомоги, спеціальних служб охорони репродуктивного здоров'я для підлітків, таких як служби, які надають «послуги, дружні до молоді» та «Ініціатива лікарень, доброзичливих до дитини» , які поліпшили якість і доступ до перинатальної допомоги по всій країні. ЮНІСЕФ вважає, що ініціатива реформи перинатальної допомоги буде і надалі покращувати систему перенаправлення пацієнтів перинатального догляду, в тому числі першого і другого рівня допомоги відповідно до міжнародних стандартів.
ЮНІСЕФ готовий надавати технічну допомогу, щоб ця важлива ініціатива Президента стала ще більш ефективною і дієвою для захисту життя дітей і жінок в Україні.
 

Юкіе Мокуо, Голова Представництва ЮНІСЕФ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool