Завтра пройдуть вибори в трьох об`єднаних територіальних громадах Кіровоградщини

Квітень 28, 2018 | Новини | Переглядів: 986 | Коментарі: 0

Зокрема, вибори голів та депутатів пройдуть в об’єднаних територіальних громадах Знам”янського та Олександрійського районів

У зв’язку з цим прокурор Кіровоградської області Анатолій Коваленко провів нараду за участі керівників Олександрійської та Знам”янської місцевих прокуратур, а також з представників інших правоохоронних органів, аби обговорити ситуацію щодо майбутніх виборів.

Прокурор області звернув увагу присутніх, що вибори - це демократичний процес гарантований кожному громадянину основним законом України. Прокуратура разом з іншими правоохоронними органами повинна максимально скоординувати свої дії, щоб забезпечити правопорядок, безпеку та законність виборчого процесу регіону.

«Звертаюся до усіх політичних сил та правоохоронних органів, на території яких проходитиме виборчих процес, - вибори повинні пройти установленому законодавстві порядку. Унеможливити виборчі зловживання, - підкуп виборців на дільницях, виключити випадки кримінального втручання в хід виборів, як на етапі голосування, так і на етапі підрахунку голосів. Правоохоронні органи мають забезпечити швидке і належне реагування на такі факти якщо вони матимуть місце. І громадяни, і члени виборчих комісій, і представники політичних сил повинні неухильно дотримуватися вимог виборчого законодавства» - відзначив прокурор області.

«Основне завдання усією правоохоронної системи забезпечити охорону громадського порядку в день виборів та вільне волевиявлення громадян. Усім випадкам грубого нехтування вимог виборчого законодавства повинна бути надана правова оцінка» - підсумував Анатолій Коваленко.

Для оперативного реагування на факти порушень виборчого законодавства в органах прокуратури організовано роботу телефонів «гарячої лінії»:
- в прокуратурі Кіровоградської області – 0522 22 75 10;
- в Олександрійській місцевій прокуратурі - 05235 7 20 75;
- в Знам”янській місцевій прокуратурі - 05233 2 22 67;
- а також в усіх випадках за номером телефону поліції «102».

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool