Завтра - День визволення Кіровограда

Січень 07, 2014 | Новини | Переглядів: 1369 | Коментарі: 0

Шановні кіровоградці! Дорогі ветерани!

Для усіх кіровоградців 8 січня – це особливий день. День визволення міста від німецько-фашистських загарбників, одна з героїчних сторінок Великої Вітчизняної війни. Саме в цей день, 70 років тому, воїни 2-го Українського фронту під командуванням генерала армії І.С.Конєва за чотири дні напружених бойових дій назавжди звільнили Кіровоград від фашистської неволі. Два важких воєнних роки, чотири місяці і два дні тривала окупація нашого рідного міста з 5-го серпня 1941 по 8 січня 1944 року. Жителі міста з радістю і сльозами на очах зустрічали своїх визволителів. Двадцяти чотирьом військовим з’єднанням і частинам було присвоєно високе звання Кіровоградських.
Важкою ціною далася нам ця перемога. Понад 36460 радянських воїнів, славних синів і дочок нашого народу, віддали своє життя за визволення міста. Кіровоградці високо цінують безсмертний подвиг воїнів-визволителів і бережуть в своїх серцях пам’ять про живих і полеглих героїв, які принесли свободу, пролили кров і віддали своє життя за наш сьогоднішній світлий день.
Ми також віддаємо глибоку повагу і шану 72-ом тисячам патріотам: партизанам і підпільникам, військовополоненним, що мужньо боролися з ворогом в дні окупації у його глибокому тилу, пізнавши муки і тортури фашистських катівень.
Минають роки, покоління змінює покоління, але часу непідвладна пам'ять про тих, хто ціною власного життя звільняв міста і села України від коричневої чуми.
Низький уклін вам, ветерани, велика подяка за мирне небо, за можливість жити і працювати на благо України, за дитячий сміх, за спокій матерів, за хліб на нашому столі. Від щирого серця бажаємо вам миру та щастя, здоров'я, довголіття та благополуччя!

Міський голова О.Саінсус   Секретар міської ради І.Волков
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool