Завершилося перше засідання сорок восьмої сесії Кіровоградської міської ради

Березень 31, 2015 | Новини | Переглядів: 1221 | Коментарі: 0

Перед початком роботи сесії секретар міської ради оприлюднив заяву про зміну назви однієї із депутатських групп. Група “За добробут міста” відтепер називатиметься “Трудовий актив Кіровограда”, повідомляє сайт міськради

Традиційно, сесія розпочалася із розгляду депутатських запитів. Депутати підтримали 40 таких запитів, пов’язаних із наданням матеріальної допомоги мешканцям міста. За пропозицією депутата Павла Топчія у міській раді буде утворена робоча група, яка вивчить можливість забезпечити пільговий проїзд у громадському транспорті ряду соціальних груп, які рішенням Верховної Рради України із другого півріччя будуть позбавлені такої пільги, та додатково учасникам АТО, які ще не отримали статус учасника бойових дій і учням міських закладів освіти.
На сьогоднішньому засіданні депутатський корпус вніс зміни до низки галузевих програм та до міського бюджету на 2015 рік, звільнив інвалідів по зору на 50% від абонентської плати за користування квартирними телефонами, затвердив Статут Центральної міської лікарні, оголосив міський огляд – конкурс на кращий благоустрій багатоквартирних будинків та будинків приватного сектору у Кіровограді, виділив кошти на відшкодування додаткових витрат для проведення поховань Героїв АТО, надав одноразову матеріальну допомогу громадянам міста, затвердив перелік об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації, дав дозвіл на розроблення Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд та архітип для провадження підприємницької діяльності у Кіровограді.
Не знайшли підтримки у міської рада проекти рішень про підтримку участі ДП “Кіровоградтепло” ТОВ ЦНТІ УНГА у проекті “Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання України” та про внесення змін до Порядку розрахунку компенсаційних виплат за рахунок субвенції з державного бюджету підприємствам едектро – та автомобільного транспорту Кіровограда за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Натомість депутати запропонували ініціювати питання повернення теплогенеруючого підприємства до комунальної власності.
Палка дискусія розгорілася навколо питання щодо затвердження дислокації розміщення позамагазинних об’єктів торгівлі– палаток по вул. 50 років Жовтня (навпроти будинків № 23 та 25). Термін дії попереднього рішення, який дозволяв здійснювати підприємцям таку торгівлю, завершився. На сесії мали змогу виступити мешканці житлових будинків, поряд з якими функціонує торгівельне містечко з наметів і безпосередньо самі підприємці. Перші активно виступали проти такої форми торгівлі, другі не менш емоційно просили подовжити роботу цього міні – ринку.
Із першої спроби проект запропонованого рішення не знайшов необхідних 39 голосів. Але по перерві до колег – депутатів звернувся Сергій Табалов, який запропонував повернутися до розгляду цього питання. Він звернув увагу на ту складну соціально – економічну ситуацію, яка склалася на сьогодні в країні і наголосив, що робота 36 торгівельних наметів, у даному випадку, - це засоби для виживання понад сотні кіровоградців, а закриття ринку позбавить їх можливості годувати свої родини.
З другої спроби рішення було прийняте на користь підприємців. Дислокація 36 торговільних місць затверджена ще на 5 років без права передачі їх іншим суб’єктам господарювання. Крім того, для власників яток будуть введені додаткові умови щодо забезпечення налажного санітарного стану території. На ринку має працювати біо – туалет і встановлений контейнер для збору сміття.
У роботі сорок восьмої сесії оголошено перерву.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool