Завдання влади - організувати проведення ЗНО в області на належному рівні,- Сергій Коваленко

Травень 07, 2018 | Новини | Переглядів: 808 | Коментарі: 0

В облдержадміністрація під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка відбулася нарада з питань організації зовнішнього незалежного оцінювання на території області.

У нараді взяв участь директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов, начальник управління освіти, науки молоді та спорту ОДА Володимир Таборанський, а також представники обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. В.Сухомлинського, управлінь Нацполіції, ДСНС та СБУ в області, департаменту охорони здоров'я ОДА, а в режимі он-лайн – посадовці, відповідальні за проведення ЗНО в районах та містах.

На початку наради Сергій Коваленко підкреслив, на що сьогодні одне із завдань влади – організувати зовнішнє незалежне оцінювання на території Кіровоградщини на належному рівні. Відповідне розпорядження видав голова облдержадміністрації.

Цього року, за інформацією Анатолія Анісімова, в області на участь у ЗНО зареєструвалися 7894 особи, з яких 4301 – випускники закладів загальної середньої освіти, 1273 – студенти ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації, 1602 – учні ПТНЗ і 721 – випускники минулих років. Найпопулярніші предмети: українська мова та література, історія України, математика, англійська мова.
На Кіровоградщині цього року функціонуватиме 35 пунктів тестування (на базі навчальних закладів Кропивницького, Благовіщенського, Долинської, Знам'янки, Олександрії, Світловодська, Новомиргорода, Голованівська та Новоукраїнки). Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 23 травня тестуванням із математики, завершиться 14 червня ЗНО з хімії. А з 2 по 11 липня відбуватиметься додаткова сесія.

Анатолій Анісімов звернув увагу учасників наради на основні організаційні завдання – забезпечення комфортних умов та безпеки на пунктах тестування і правопорядку на прилеглих територіях, створення тимчасових медпунктів, організацію підвезення учасників ЗНО на пункти тестування, перевірку напередодні зовнішнього незалежного оцінювання приміщень на наявність вибухонебезпечних предметів, забезпечення технічного оснащення пунктів проведення ЗНО. Представники Нацполіції, ДСНС, СБУ та департаменту охорони здоров'я запевнили, що відповідну роботу буде проведено.

На завершення наради Володимир Таборанський повідомив, що в процесі підготовки до цьогорічного ЗНО вже зроблено чимало – здійснено апробацію тестових завдань, проведено роз’яснювальну кампанію та пробне ЗНО, визначено мережу пунктів тестування та відповідальних осіб. Нині організатори запрошують громадських спостерігачів зареєструватися в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти ім. В.Сухомлинського для здійснення громадського контролю під час проведення ЗНО.
Після закінчення наради Анатолій Анісімов також відповів на найбільш актуальні запитання представників ЗМІ під час прес-конференції. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool