Затримали крадіїв трансформаторного мастила

Жовтень 19, 2011 | Новини | Переглядів: 1236 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині працівники міліції затримали підозрюваних у скоєнні близько сотні крадіжок трансформаторного мастила. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Працівники Управління карного розшуку УМВС та Кіровоградського РВ УМВС України в Кіровоградській області за підозрою у скоєнні близько 100 крадіжок трансформаторного мастила затримали двох раніше судимих жителів району, 45 та 41 років.
Восени минулого року на території Кіровоградщини без електроенергії залишилось кілька населених пунктів у різних районах. Причому, струм зникав не лише з будинків місцевих жителів, а й зі шкіл, дитячих садочків, лікарень та інших установ. І причиною цього не була негода. Тоді до райвідділів міліції надходили повідомлення від операторів РЕС на місцях про те, що з трансформаторних підстанцій невідомі шляхом пошкодження запірних пристроїв зливають мастило.
При проведенні першочергових заходів та огляді місць подій працівники міліції встановили, що до скоєння цих злочинів причетні одній й ті ж особи. Зловмисники діяли вночі, пересувалися на автомобілі. З одного трансформатора в середньому зливали близько 200 літрів оливи, хоча в поодиноких випадках їм вдавалося вкрасти і 600 чи навіть 750 літрів рідини. Завдяки наявності транспортного засобу, злодії встигали злити масло з 3-4 підстанцій за ніч. Звісно, зловмисники піддавали своє життя смертельній небезпеці, адже у будь-який момент могли бути уражені струмом, але жага заробити грошей виявилася сильнішою.
Загалом в наслідок таких злочинних дій ПАТ «Кіровоградолбенерго» зазнало збитків на суму близько півмільйона гривень. Зокрема на місцях постраждали жителі Бобринецького, Компаніївського, Новоукраїнського, Маловисківського, Новомиргородського та Кіровоградського районів.
Зважаючи на масштаби завданої шкоди, керівництвом товариства та УМВС в області було прийнято рішення про проведення спільного патрулювання співробітниками служби безпеки ПАТ і працівниками «Беркуту», ДАІ, карного розшуку з метою встановлення осіб підозрюваних у скоєнні крадіжок та їх місця знаходження.
У результаті вжитих заходів у жовтні цього року правоохоронці затримали зловмисників під час збуту ними викраденого мастила. Чоловіки на кілька місяців припинили свої рейди, але цієї осені знов взялися за старе. Під час проведення обшуків за місцем збуту оперативники вилучили близько 400 літрів оливи, - розповідає начальник Кіровоградського РВ УМВС України в Кіровоградській області Володимир Куценко. Ще кілька десятків літрів мастила та ємності для його зберігання було вилучено і за місцем проживання підозрюваних.
За цими фактами порушено кримінальну справу за ч. 2, 3 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно, чи за попередньою змовою групою осіб, або така, що завдала значної шкоди), санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.
На даний час працівники міліції перевіряють причетність підозрюваних до скоєння подібних злочинів на території інших районів регіону та сусідньої області.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool