Заповнюйте платіжні документи правильно!

Серпень 01, 2014 | Новини | Переглядів: 870 | Коментарі: 0

Порядок заповнення поля «Призначення платежу» передбачено наказом Міндоходів від 22.10.2013 року № 609. При цьому важливо пам’ятати:

- при заповнені полів у призначені платежу не допускаються пропуски між словами і службовими знаками ( п.2 Порядку № 609).
- сплата за кожним видом платежу і за кожним видом сплати оформляється окремими документами ( п. 7 Порядку № 609).
- якщо поле заповнено з порушенням вимог, то платіжне доручення буде прийнято до виконання, проте платіж буде враховано в рахунок оплати зобов’язання, визначеного під кодом «101» (п.8 Порядку № 609).
У разі погашення податкових векселів (податкових розписок) коштами при заповненні розрахункового документа у резервному полі необхідно проставляти номер векселя.
Штрафних санкцій за порушення порядку заповнення поля «Призначення платежу» не передбачено. Проте у разі несвоєчасної сплати узгодженого податкового зобов’язання (з урахуванням штрафних санкцій за прострочення сплати і нарахованої пені) вважається податковим боргом (пп.14.1.175 ПКУ).
Якщо допущена помилка і платіж зараховано не на той код виду сплати, необхідно подати заяву на повернення помилково сплаченої суми. У заяві слід зазначити напрямок перерахування коштів у рахунок погашення грошового зобов’язання за необхідним платежем. Подання такої заяви є обов’язковою умовою для повернення/зарахування помилково перерахованих коштів ( п. 43.3 ПКУ).

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool