Залізничники з Казахстану та України обговорили питання розвитку транзитного сполучення

Жовтень 28, 2013 | Новини | Переглядів: 822 | Коментарі: 0

Минулого тижня у конференц-залі управління Одеської залізниці представники транспортних відомств України та Республіки Казахстан обговорили ряд питань щодо розвитку транспортної логістики і міжнародної співпраці для реалізації взаємовигідних проектів, в також забезпечення сприятливих умов (зокрема у правовому полі) для транзитного сполучення

Окремо обговорювалися перспективи курсування контейнерних поїздів між Казахстаном і Україною.
До складу делегації з української сторони увійшли її керівник – директор Департаменту координації політики і розвитку інфраструктури і туризму Міністерства інфраструктури Микола Снітко, директор Департаменту державної політики у галузі залізничного транспорту Міністерства інфраструктури Сергія Сіроштан, перший заступник начальника Головного комерційного управління Укрзалізниці Іван Хор’яков, керівники ДП «Український транспортно-логістичний центр», ГП «Український державний центр транспортного сервісу «ЛИСКИ» і його одеського філіалу та інші. Делегацію казахських гостей, серед яких були представники АТ «Национальная компания «Казакстан темір жолы», очолив директор Департаменту транзитної політики і транспортної логістики Міністерства транспорту і комунікацій Республіки Казахстан Даурен Сабітов. Від Одеської залізниці у заході взяв участь перший заступник начальника Одеської залізниці Анатолій Царенко.
За підсумками зустрічі було підписано протокол. Відповідно до рішень документа для активізації співпраці зі збільшення обсягів перевезень між Україною і Республікою Казахстан найближчим часом буде створено Робочу групу з питань розвитку транспортної логістики між Україно і Казахстаном, на чолі з Дауреном Сабітовим. Учасники наради й надалі розглядатимуть можливість подальшого активного застосування уніфікованої накладної ЦИМ/СМГС при перевезеннях контейнерів в Україну і Республіку Казахстан і транзитом через території цих країн. Також будуть підготовлені пропозиції з організації курсування контейнерних поїздів в напрямках Китай-Європа і зворотно через територію Казахстану і України. В заключному пункті протоколу учасники зустрічі в Одесі домовилися прийняти за основу і доопрацювати запропонований Міністерством транспорту і комунікацій Республіки Казахстан План заходів сумісних дій з розвитку транспортної логістики між двома державами.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool