Захворюваність на інфекційні хвороби протягом 2011 року зменшилась

Березень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1366 | Коментарі: 0

Епідемічна ситуація з інфекційних захворювань у Кіровограді характеризується як відносно стабільна. порівняно із 2010 роком захворюваність на інфекційні хвороби зменшилася на 13,5 відсотка

 Про це повідомив і під час апаратної наради головний лікар Кіровоградської міської санепідстанції Іван Касьяненко.
Усього в 2011 році зареєстровано 67 810 випадків інфекційних захворювань, при цьому 93,6 відсотка із них становлять захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.
Зниження рівня захворюваності зафіксовано за 17 нозологічними формами - зокрема, на 16,6 відсотка менше, ніж торік, зареєстровано випадків захворюваності на гастроентероколіти, на 13,8 відсотка - вірусним гепатитом В, на 26,7 відсотка - вірусним гепатитом С, на вісім випадків менше зареєстровано випадків лептоспірозу.
Водночас дещо зросла захворюваність на кашлюк, краснуху, епідемічний паротит, скарлатину, вітряну віспу, вірусний гепатит А, ротавірусний ентерит та менінгококову інфекцію. На рівні 2010 року залишається показник захворюваності сальмонельозами, ентеритами, не реєструвалися торік випадки захворюваності на дифтерію, кір, сказ, правець, хворобу Лайма та холеру. Спалахів інфекційних хвороб та групових захворювань у 2011 році не траплялося.
Щороку у Кіровограді реєструються випадки захворюваності на ГРВІ та грип, проте зберігається стійка тенденція до зменшення цього показника. Іван Касьяненко пояснює це ефективністю профілактичної роботи, що проводять медики, а також масовою вакцинацію груп ризику.

джерело 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool