Захід до 180-річчя з дня народження Едуарда Мане (ФОТО)

Січень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1293 | Коментарі: 0

23 січня 2012 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» було проведено захід, приурочений до 180-річчя з дня народження французького художника Едуарда Мане (1832-1883).

Е. Мане народився 23 січня 1832 року в Парижі, де і прожив майже все життя. З 1850 по 1856 роки вчився у школі мистецтв пана Т. Кутюра (T. Couture). Малював портрети, жанрові композиції, натюрморти.

В своїх творах Мане був предтечею імпресіонізму, виступав проти офіційного мистецтва, так званого академізму, протиставляючи йому зображення реальної дійсності, простих повсякденних явищ навколишнього життя, зокрема сучасного Парижу.
Помер Едуард Мане 30 квітня 1883 року. Залишив цікаві зразки графіки в малюнках і офортах. Твори художника зберігаються в Луврі, Музеї д'Орсе в Парижі, в Інституті Курто у Лондоні та інших відомих зібраннях.
В картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» до 180-річчя з дня народження для всіх бажаючих відбувся перегляд фільму про життя і творчість французького художника Едуарда Мане «Мане. Батько сучасного мистецтва». Даний фільм познайомив відвідувачів галереї з цікавим та захоплюючим світом картин цього неперевершеного живописця.

Науковий співробітник відділу Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Тетяна Ащеулова

Захід до 180-річчя з дня народження Едуарда Мане (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool