Загроза пожеж під час спеки

Червень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1398 | Коментарі: 0

У зв’язку із сухою та спекотною погодою, що встановилась на Кіровоградщині останнім часом, почастішали випадки загорання сухої трави на відкритій території.

Вогонь за таких сприятливих умов поширюється дуже швидко, особливо за наявності вітру. Загасити навіть невелике займання в умовах високої температури повітря надзвичайно складно: пересохлі дерева, трава, кущі спалахують миттєво.
Переважна кількість таких пожеж виникає внаслідок необережного поводження з вогнем. Під час спалювання сміття, трави на присадибних ділянках або стерні на фермерських полях виникає пряма загроза до знищення рідкісних видів рослин та тварин, що у свою чергу призводить до непоправної шкоди сільськогосподарським угіддям і екології.

Шановні громадяни!
Дотримуйтесь правил пожежної безпеки: не використовуйте відкритий вогнь у природному середовищі, на сільгоспугіддях.
Аби врятувати наші землі від пожеж давайте докладатимемо зусиль всі разом.

Управління Держтехногенбезпеки та Територіальне управління МНС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool