Забезпечення населення якісною питною водою - завдання органів влади всіх рівнів,- Сергій Коваленко

Червень 20, 2018 | Новини | Переглядів: 874 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулось засідання  круглого столу щодо забезпечення населення якісною питною водою.

Серед учасників засідання – керівники галузевих департаментів облдержадміністрації, обласного лабораторно центру, Держпродспоживслужби, представники громадських організацій та в режимі он-лайн представники органів місцевої влади.

Учасники "круглого столу" проаналізували поточний стан забезпечення питною водою населення області, її вплив на здоров'я людини та обговорили заходи щодо покращення якості питної води.

За інформацією заступника директора обласного лабораторного центру Володимира Вечеровського, більш придатною для споживання є вода з централізованих джерел водопостачання – водогонів, оскільки у структурі результатів досліджень дві третини нестандартних проб припадає на нецентралізовані джерела. Такі результати фіксуються майже у 50% районів області, де населення використовує воду із поверхневих шарів грунту. Як свідчать дані досліджень, така вода нестабільна за мікробіологічними показниками і не має жодного захисту від впливу зовнішнього середовища. Приміром, у 2017 році на території області перевірено близько 180 криниць та артезіанських свердловин на вміст природних радіонуклідів, де перевищення цього показника склало на рівні 32 %. При дослідженні якості води у водопровідній мережі перевищення по окремих показниках (нітрати, загальна жорсткість, сухі залишки) виявлено в Благовіщенському, Долинському, Новоукраїнському, Олександрійському та Петрівському районах.

В місцевих бюджетах передбачено кошти на заходи із покращення якості питної води (лабораторний контроль води, очищення, дезінфекція колодязів, поточні ремонти водопровідних мереж, придбання фільтрів у навчальні заклади), які в окремих районах вже почали реалізовувати.
У ближчій перспективі - реконструкція обласного водоводу "Дніпро-Кіровоград", де, на сьогоднішній день, якість питної води відповідає нормативам. За кошти Світового банку підприємство планує здійснити реконструкцію водопровідних мереж, насосної станції, запровадити новітні технології з очистки води.

Звертаючись до керівників територій, Сергій Коваленко зауважив, що забезпечення якісною і безпечною питною водою є завданням органів місцевої влади. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool