За торгові патенти від платників Кіровоградщини надійшло понад 6 млн. грн.

Серпень 26, 2014 | Новини | Переглядів: 868 | Коментарі: 0

До місцевих бюджетів Кіровоградської області за січень-липень 2014 року надійшло 6,3 млн. грн. збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності, що на 66,1 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

Згідно з нормами Податкового кодексу України, платниками плати за торговий патент на деякі види підприємницької діяльності є суб’єкти господарювання (юридичні та фізичні особи – підприємці), їх відокремлені підрозділи. В установленому ПКУ порядку видаються торгові патенти на такі види підприємницької діяльності:
- торговельна діяльність у пунктах продажу товарів;
- діяльність з надання платних побутових послуг за переліком, визначеним Кабінетом Міністрів України;
- торгівля валютними цінностями у пунктах обміну іноземної валюти;
- діяльність у сфері розваг (крім проведення державних грошових лотерей).
Нагадаємо, що отримати патент можна в Центрах обслуговування платників при державних податкових інспекціях. Торговий патент видається особисто фізичній особі – підприємцю або особі, уповноваженій юридичною особою, під підпис у триденний термін з дня подання заявки. Датою придбання торгового патенту є зазначена в ньому дата.
Види діяльності, які провадяться з придбанням торгових патентів, ставки і терміни сплати визначені у статті 267 розділу XII Податкового кодексу України.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool