За півроку на Кіровоградщині за скоєння наркозлочинів до кримінальної відповідальності притягнуто понад 300 осіб

Липень 15, 2011 | Новини | Переглядів: 1420 | Коментарі: 0

Наркоманія залишається однією із найбільших бід сучасного суспільства. Не зважаючи не те, що ця хвороба у більшості випадків призводить до трагічних наслідків, кількість людей, що вживають наркотики, не зменшується, а навіть навпаки. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області.

Дехто «знайомиться» з наркотиками через цікавість, хтось таким чином намагається втекти від проблем в особистому житті. Для молоді ж в основному «наркотичний шлях» розпочинається у компанії друзів та знайомих на дискотеках або вечірках.
Нерідко у кримінальних зведеннях реєструються злочини, вчинені особами у стані наркотичного сп’яніння чи наркозалежними. Як відомо, для отримання чергової дози людина здатна на скоєння протиправних дій.
Боротьба з незаконним обігом наркотиків залишається одним із найважливіших напрямків у роботі міліції Кіровоградської області. Протягом шести місяців 2011 року працівниками органів внутрішніх справ Кіровоградщини виявлено 755 фактів незаконного обігу наркотиків.
Загалом з метою документування злочинної діяльності наркозбувальників правоохоронцями проведено понад 170 оперативних закупівель, ліквідовано два міжнародні канали надходження в Україну наркотичних засобів, задокументовано 58 злочинів, пов’язаних зі збутом наркотиків та скоєних групами осіб – розповідає в.о. начальника ВБНОН УМВС України в Кіровоградській області Олександр Гончар.
З початку поточного року до кримінальної відповідальності за скоєння наркозлочинів притягнуто 308 осіб, у тому числі 74 причетних до збуту наркотиків.
Із незаконного обігу вилучено близько 600 кг наркотичних засобів та психотропних речовин, а також 705 доз лікарських засобів.
Зокрема, у червні 2011 року з метою ліквідації каналів контрабанди наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів через територію України, працівниками міліції проведено міждержавну операцію “Канал-2011”.
У результаті вжитих заходів виявлено 19 фактів незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. Порушено 12 кримінальних справ, 12 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності, 7 – до адміністративної.
Також на території Кіровоградщини триває операція «Мак-2011», що спрямована на профілактику незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку і конопель.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool