За підсумками діяльності у 2011 році пожежно-рятувальну службу Кіровоградської області визнано однією з кращих в Україні (ФОТО)

Лютий 14, 2012 | Новини | Переглядів: 1050 | Коментарі: 0

У сесійній залі Кіровоградської ОДА відбулася нарада по підведенню підсумків діяльності територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій у 2011 році. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області

У нараді взяли участь генерал-майор служби цивільного захисту директор департаменту організаційно-контрольної роботи МНС України Анатолій Бойко та керівний склад цивільної оборони області. 

Заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Віктор Серпокрилов наголосив, що категорії рівня якості життя, рівня якості безпеки є пріоритетними напрямками програми розвитку «Центральний регіон-2015». І пожежно-рятувальна служба області фахово підготовлена для виконання завдань цивільного захисту населення і території Кіровоградщини від екологічних та техногенних катастроф.
Під час свого виступу директор департаменту організаційно-контрольної роботи МНС України Анатолій Бойко повідомив, що за підсумками роботи у 2011 році управління МНС у Кіровоградській області визнано одним з кращих в Україні. Високо оцінено Міністерством і рівень організації і проведення командно-штабних навчань, проведених на території області у травні. Від імені Міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги Анатолій Бойко подякував начальнику цивільного захисту області Сергію Ларіну, керівникам райдержадміністрацій за допомогу у переоснащенні підрозділів. Окремо директор департаменту подякував начальнику управління МНС в області генерал-майору служби цивільного захисту Віктору Васильовичу Федорчаку за сумлінне виконання завдань за призначенням.
Про результати роботи у минулому році доповів перший заступник начальника УМНС в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк. У 2011 році на території області виникло 3 надзвичайні ситуації та 2923 надзвичайні події, під час ліквідації яких врятовано 53 особи та матеріальних цінностей на суму майже 15 млн. грн.
Виявлено та знешкоджено 1270 одиниць боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.
На виконання Державної цільової програми протимінної діяльності групою піротехнічних робіт очищено 253 га території колишнього Компаніївського авіаційного полігону та знешкоджено 262 одиниці вибухонебезпечних предметів.
Минулого року вдалося ефективно протидіяти пожежам у природних екосистемах області, не допустити їх переростання до рівня надзвичайних ситуацій та мінімізувати матеріальні збитки.
Завдяки спільно вжитим заходам з органами влади та місцевого самоврядування зменшилася кількість загиблих на водоймах області.
У червні особовий склад аварійно-рятувального загону брав участь у комплексному практичному навчанні Міністерства надзвичайних ситуацій по реагуванню на надзвичайні ситуації в гірській місцевості в Ялтинському районі Республіки Крим.
Також на базі УМНС в області вдалося на високому рівні провести змагання на Кубок України з пожежно-прикладного спорту.
На виконання профільних програм запобігання та реагування на надзвичайні ситуації з місцевих бюджетів усіх рівнів профінансовано 486 тис. грн.
За підтримки керівництва Кіровоградської міської ради у травні завершені будівельні роботи та введено в експлуатацію сучасну будівлю пожежного депо в Кіровограді.
Завдяки підтримці обласної державної адміністрації та обласної ради за рахунок коштів обласного бюджету здійснено ремонтно-реставраційні роботи приміщень під медичний центр УМНС, який введено в експлуатацію наприкінці року.
Протягом минулого року автопарк пожежно-рятувальних підрозділів області поповнився на 4 одиниці техніки. Централізовано з Міністерства отримано аварійно-рятувального обладнання, автозапчастин та речового майна на суму понад 700 тис. грн.
Для забезпечення виконання завдань за призначенням за рахунок коштів місцевих бюджетів та спецфонду придбано аварійно-рятувального обладнання, паливно-мастильних матеріалів, бойового одягу та спорядження на суму 1 млн. 552 тис. грн.
Пріоритетними напрямками діяльності управління на 2012 рік визначено підвищення боєздатності та рівня професійної майстерності особового складу підпорядкованих підрозділів, забезпечення належного протипожежного захисту та техногенної безпеки на території області, створення в області Служби 112 та подальше вдосконалення матеріально-технічної бази служби.
За підсумками роботи у 2011 році відбулося вручення чергових спеціальних звань, грамот та нагород кращим працівникам УМНС та Управління Держтехногенбезпеки в Кіровоградській області.
По завершенню наради директор департаменту МНС Анатолій Бойко поспілкувався з представниками місцевих ЗМІ та надав вичерпні коментарі щодо реформування в системі МНС та впровадження в містах проведення Євро-2012 Служби 112.

За підсумками діяльності у 2011 році пожежно-рятувальну службу Кіровоградської області визнано однією з кращих в Україні (ФОТО)

За підсумками діяльності у 2011 році пожежно-рятувальну службу Кіровоградської області визнано однією з кращих в Україні (ФОТО)

За підсумками діяльності у 2011 році пожежно-рятувальну службу Кіровоградської області визнано однією з кращих в Україні (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool