За останні два тижні на Кіровоградщині не зареєстровано жодного випадку захворювання на кір

Лютий 12, 2018 | Новини | Переглядів: 775 | Коментарі: 0

Про це повідомив на апаратній нараді в обласній державній адміністрації директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко, інформуючи про стан забезпечення Кіровоградщини вакцинами для профілактики кору, епідемічного паротиту, краснухи, а також інших інфекційних захворювань та потребу в таких вакцинах для щеплення жителів області, насамперед дітей, відповідно до встановленого в Україні календаря профілактичних щеплень.

Роз’яснити ситуацію в цій сфері попросив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, зазначивши, що під час робочої поїздки до Новоукраїнського району до нього звернулася одна з місцевих вчительок з наріканням на те, що є проблеми з вакцинацією дітей проти кору.

З початку року в області зареєстровано 15 випадків захворювання на кір, повідомив Олег Рибальченко, територіально – у місті Кропивницькому та Гайворонському, Кіровоградському, Маловисківському, Новоукраїнському районах. Серед хворих – восьмеро дітей. Всі випадки захворювання поодинокі, групових спалахів немає. Особи, які захворіли, були або не щеплені, або не ревакциновані.

На даний час ситуація в із захворюваністю на кір області залишається стабільною. Протягом останніх двох тижнів не зареєстровано жодного випадку захворювання.

Щодо ситуації із забезпеченням вакциною проти КПК (кору, епідемічного паротиту, краснухи), то, як зазначив Олег Рибальченко, за підсумками 2017 року область недоотримала 40% вакцини, необхідної для планової імунізації. З початку 2018 року вакцина (бельгійського виробництва) надходить невеликими партіями. Під час останнього надходження (тисяча доз) для Новоукраїнського району було розподілено 90 доз. Цього, звісно, замало, але для вакцинації дітей першого та шостого року життя, відповідно до планового календаря щеплень, достатньо.

Область отримуватиме вакцину й надалі – за рахунок централізованих поставок. Завдяки цьому проводитиметься щеплення дітей, у тому числі й тих, батьки яких свого часу відмовились від планової вакцинації. На даний час на Кіровоградщині вакциновано 66,1% дітей віком від першого року життя до 9 років.

Окрім того, керівник департаменту охорони здоров’я поінформував про стан забезпечення області іншими вакцинами. Зокрема, вакциною проти дифтерії та правця Кіровоградщина (у розрахунку на річну потребу) забезпечена майже на 100%, для профілактики поліомієліту – на 108%, вакциною БЦЖ – на 274% від потреби на рік.

Таким чином, певна напруженість є поки що лише з вакциною проти кору. Однак після надходжень до області вона відразу буде розподілятись по районах і містах, а вже на місцях фахівці педіатричної служби викликатимуть для щеплень дітей, які підлягають вакцинації.
Голова обласної державної адміністрації доручив директору департаменту охорони здоров’я тримати питання поставок вакцини для профілактичних щеплень та її розподілу по території області на особистому контролі. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool