За несвоєчасну виплату зарплати працівники повинні отримати компенсацію, яка оподатковується

Червень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 869 | Коментарі: 0

Підприємства, установи, організації, які затримують виплату працівникам заробітної плати на один і більше календарних місяців, зобов’язані компенсувати громадянам втрату частини доходів.

Тобто, у випадку затримки виплати заробітної плати роботодавець повинен нарахувати та виплатити працівникам компенсацію втрати частини заробітної плати. Сума такої компенсації є додатковою виплатою до заробітної плати, тому включається до складу загального місячного оподатковуваного доходу працівника.
Звертаємо увагу на те, що виплату компенсації працівникам за втрату частини заробітної плати у зв’язку із порушенням строків її виплати передбачено ст. 34 Закону України від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР «Про оплату праці».
Згідно Податкового кодексу України, компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) найманому працівнику у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом, для цілей оподаткування податком на доходи фізичних осіб прирівнюються до заробітної плати. Такі виплати оподатковуються за ставками 15% та/або 17%.
Сума компенсації включається до фонду оплати праці того місяця, в якому фактично проводиться її нарахування та виплата.
Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool