За нанесення ножового поранення приятелю житель Кіровоградщини отримав 5 років в’язниці

Листопад 30, 2011 | Новини | Переглядів: 1149 | Коментарі: 0

Апеляційний суд Кіровоградської області, задовольнивши апеляцію прокурора прокуратури Олександрійського району, засудив 29-річного жителя Олександрійського району за нанесення тілесного ушкодження у вигляді проникаючого поранення до 5 років позбавлення волі. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Пригода сталася у березні минулого року в одному із сіл Олександрійського району. Засуджений разом із приятелем біля магазину вживали спиртні напої. Згодом між чоловіками виникла сварка, яку спровокував потерпілий. Засуджений, розуміючи, що їх сили нерівні, вирішив втекти додому, до речі, будинок знаходився поруч із магазином. Потерпілий подався слідом за приятелем, наздогнавши його аж в будинку. Там між чоловіками зав’язалась бійка, засуджений схопив кухонний ніж і вдарив ним опонента у груди.
Свідками пригоди стали мати засудженого та господарка будинку, в якої вони винаймали житло. Жінки одразу ж викликали карету швидкої медичної допомоги. Пораненого забрали до центральної районної лікарні, звідти про пацієнта повідомили до Олександрійського райвідділу УМВС України в Кіровоградській області. Засудженого працівники міліції затримали за місцем проживання, порушено кримінальна справу за ч. 1 ст. 121 ККУ (умисне тяжке тілесне ушкодження), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років, – розповідає начальник Олександрійського РВ Василь Титаренко.
У квітні 2010 року слідчим райвідділу міліції передано справу до Олександрійського міськрайонного суду. Чоловіка було засуджено за ч.1 ст. 121 ККУ із застосуванням ст. 69 ККУ (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом) до 2 років 6 місяців позбавлення волі. Прокурор прокуратури Олександрійського району подав апеляцію до апеляційного суду області, вважаючи вирок суду першої інстанції м’яким. Зокрема, прокурор врахував той факт, що олександрієць був раніше судимий за пограбування і це виключає призначення покарання нижчого від найнижчої межі, передбаченої ч. 1 ст. 121 ККУ.
У липні 2011 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Кіровоградської області задовольнила апеляцію прокурора і змінила вирок Олександрійського міськрайонного суду в частині призначення покарання із застосуванням ст. 69 скасувала і призначила покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool