За користування лісовими ресурсами Кіровоградщини сплачено понад чотири мільйона гривень

Жовтень 20, 2014 | Новини | Переглядів: 902 | Коментарі: 0

З початку 2014 року до місцевої скарбниці Кіровоградщини надійшло 4,04 млн. грн. збору за спеціальне використання лісових ресурсів, до державного бюджету – 532,9 тис. грн.

При цьому загалом вдалося перевищити минулорічні показники на 1,7 млн. грн. або на 60,5%. Найбільш крупним лісокористувачем області є Чорноліське лісове господарство, яке працює в Знам’янському районі.
Нагадуємо, що згідно до Податкового кодексу України об’єктом оподаткування збором є деревина, заготовлена в порядку рубок, а також під час поліпшення якісного складу лісів, розчищення лісових ділянок, другорядні лісові матеріали (пні, кора), та побічні лісові користування: заготівля сіна, випасання худоби, заготівля горіхів, грибів, ягід тощо.
Збір за спеціальне використання лісових ресурсів справляється з метою раціонального використання, належного збереження і необхідного відтворення лісових ресурсів. Якість виконання робіт по проведенню лісогосподарських заходів та утримання лісів у належному санітарному стані залежить від суми сплаченого лісового податку.
Звертаємо увагу на те, що у 2014 році граничні терміни подання звітності по збору за спеціальне використання лісових ресурсів за три квартали 2014 року – 10 листопада; за весь 2014 рік – 9 лютого 2015 року.
Кінцевий термін сплати збору у 2014 році за три квартали – 19 листопада, за рік – 19 лютого 2015 року.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool