За 2014 рік на Одеській залізниці виявлено 1 тис. 704 пошкоджених вагона

Лютий 23, 2015 | Новини | Переглядів: 553 | Коментарі: 0

За 12 місяців 2014 року на Одеській залізниці виявлено 1 тис. 704 пошкоджених вагони, що на 7,6% більше, ніж у минулому році, що свідчить про збільшення ефективності роботи вагонних депо з питання контролю збереження вагонного парку.

Найбільшу кількість пошкоджених вагонів виявлено на Одеській дирекції залізничних перевезень 1 тис. 139 вагонів, на Херсонській дирекції – 295 вагонів, на Знам’янській дирекції – 188 одиниць та на Шевченківській дирекції ще 82.
Оглядачі-ремонтники вагонів зазвичай виявляють найбільшу кількість пошкоджених вагонів після навантаження, вивантаження та маневрової роботи у портах. У морських портах загалом виявлено 1 тис. 351 пошкоджений вагон на загальну суму понад 1,3 млн. грн. Переважну більшість цих вагонів було пошкоджено при грейферному розвантаженні піввагонів. Такий вид розвантажувальних робіт часто використовується із порушенням державного стандарту, а саме «Загальних вимог із забезпечення збереження вагонів при виконанні навантажувально-розвантажувальних та маневрових робіт», де зазначається, що відстань між вантажозахватним органом і вагоном при переміщенні не повинно бути менш, ніж 0,5 метра, а остаточне розвантаження повинно проводитися вручну. Зокрема в Одеському морському торговому порту було пошкоджено 358 вагонів, у порту Южний 318, ще 228 пошкоджених вагонів виявлено у Іллічівському МТП. Винуватці відшкодували залізниці пред’явлені суми у повному обсязі.

*Довідка
Пошкодження вагонів виникає внаслідок порушення технічних умов при виконанні вантажних операцій та правил експлуатації при маневровій та під’їзної роботи.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool