З турботою про урожай (ФОТО)

Липень 19, 2011 | Новини | Переглядів: 1702 | Коментарі: 0

Як тільки закінчилися затяжні дощі, що заважали хліборобам розпочати жнивну кампанію, на поля області вийшла зернозбиральна техніка. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області

Наразі у розпалі збирання зернових. Настала саме та пора, коли один день цілий рік годує. Керівники сільгосппідприємств створюють умови для результативної праці усіх, хто задіяний у зборі та збережені врожаю. Не залишаються поза їх увагою і питання протипожежного захисту сільгоспугідь та пунктів зберігання зібраного. Наскільки добросовісно виконуються вимоги правил пожежної безпеки перевіряють у ході рейдових перевірок інспектори державного пожежного нагляду спільно із журналістами. Днями така перевірка проходила у господарствах Олександрійського та Знам’янського районів.
Гарне враження справило сільгосппідприємство ВАТ «Шарівське», яке вже 7 років очолює досвідчений фахівець, справжній господар Віктор Іванович Кузьменко, який у сільському господарстві не новачок, за плечима – 17-літній стаж роботи бригадиром тракторної бригади. Все у нього до ладу: і врожаї гарні, і люди з роботою, і техніка в порядку, і з пожежною безпекою все гаразд. Віктор Іванович з гордістю показав хлібні ниви, на яких кипіла робота. Декілька комбайнів одночасно збирають врожай, вантажівки вишикувалися у чергу в очікуванні зерна. Тут же знаходиться і автомобіль з цистерною води, обладнаний пристроєм для помпування – неодмінний атрибут безпечного жнивування. Чергує і трактор з плугом, готовий у разі потреби в будь-яку хвилину перерізати шлях вогню. Уся техніка в гарному стані, про це подбав головний інженер підприємства Олександр Миколайович Суліма. Головний з пожежної безпеки - інженер з техніки безпеки праці Олег Володимирович Злочевський. Він проводить інструктажі з техніки безпеки та протипожежного мінімуму з працівниками, слідкує за станом вогнегасників, якими забезпечено кожний комбайн та автомобіль. Така увага до пожежної безпеки дає відповідний результат - пожеж місцеві поля не бачили. На питання про спалювання стерні Віктор Іванович лише посміхнувся та пояснив, що стерня – це органіка, яка після поверхневої обробки, покращує стан ґрунту. Тож спалювати її – це злочин з усіх точок зору.
Турботи органів державного нагляду у сфері пожежної безпеки не обмежуються лише місцями збирання зернових культур. Значна увага приділяється і забезпеченню належного рівня протипожежного захисту місць зберігання та переробки урожаю. Тож, у Знам’янському районі інспектори та журналісти завітали на хлібоприймальне підприємство - ТОВ «АСТІ Знам’янський елеватор». Очолює підприємство Станіслав Андрійович Десятерик. Елеватор має власний новий пожежний автомобіль та добровільну пожежну команду. Станіслав Андрійович з гордістю показує капітально відремонтовану пожежну водойму на 250 кубів, автоматичну пожежну сигналізацію, якою обладнано усі зерносклади підприємства. Елеватор має угоду на технічне обслуговування установки АПС з організацією, яка має відповідну ліцензію на виконання цих робіт. Сигнал від установки АПС виведено на пульт централізованого спостереження пожежної охорони. Територія, будівлі, приміщення та зовнішні установки забезпечено вогнегасниками згідно з нормами належності. Усі дерев’яні конструкції будівель зерноскладів оброблені вогнезахисним розчином. На території елеватора встановлено два нових пожежних гідранта. Зрозуміло, що на підприємстві роблять все, аби не допустити вогневих випадків. Було б добре, щоб на Знам’янський елеватор рівнялися працівники Трепівського елеватора ЗАТ "АгроДар" (Знам’янський район), де роботу щодо виконання протипожежних заходів організовано погано.

З турботою про урожай (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool