З початку року на території області в житлах громадян виникло 234 пожежі

Серпень 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1014 | Коментарі: 0

Нехтування правилами пожежної безпеки приводить до зростання кількості пожеж у житловому секторі. З 792 пожеж, що виникли на території області з початку року, майже 75 % припадають на житловий сектор, а 234 сталися безпосередньо у житлах громадян.

11 серпня близько 14:00 виникла пожежа у квартирі одноповерхового житлового будинку у місті Бобринець. Вогонь спалахнув у ванній кімнаті, що розташована у веранді будівлі. Причиною займання стало коротке замикання електропроводки, що сталося через відсутність ізоляції у місцях з’єднання проводів у розподільчій коробці. Таке грубе порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні електропроводки приміщення - досить поширена причина виникнення вогневих випадків у помешканнях. На момент пожежі хазяйка була в квартирі. Помітила, що сталося жінка вже тоді, коли дим перегородив їй шлях до виходу з приміщення. Відчинити самостійно вікно, щоб звільнитися з вогняної пастки, вона не змогла. На допомогу прийшли рятувальники, які через вікно дістали 35-річну хазяйку помешкання та викликали швидку для надання допомоги потерпілій. З діагнозом отруєння чадним газом жінку госпіталізовано до центральної районної лікарні.
13 серпня пожежа сталася у житловому будинку в селі Коротяк Компаніївського району. Її причиною стала необережність з вогнем 21-річного сина господині. Парубок курив у хаті, потім пішов у справах, а залишений недопалок зробив свою чорну справу. Спочатку зайнялися домашні речі. Згодом вогонь перекинувся на дерев’яне перекриття будинку. Пожежних викликала голова сільради, якій про нещасний випадок повідомили односельці. Пожежу ліквідували, будинок вдалося врятувати, та господарям доведеться усувати наслідки власної необережності.
Прийшов Спас – пішло літо від нас, кажуть в народі. Значить зовсім не за горами початок опалювального сезону. Пічне опалення, електрообігрівальні прилади – порушення правил пожежної безпеки при їх облаштуванні та експлуатації створює додаткові ризики для виникнення пожеж. Тому Управління Держтехногенбезпеки та Територіальне управління МНС просять ретельно підготуватися до холодів: приведіть до ладу печі та димоходи, перевірте стан електропроводки у своїх домівках. Якщо ви користуєтеся електрообігрівачами, подбайте про те, щоб вони були лише промислового виробництва та мали сертифікати відповідності. Не економте, пам’ятайте, що скупий платить двічі. Бережіть свої домівки від вогню!
Управління Держтехногенбезпеки в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool