Який стан повітря над Кропивницьким?

Вересень 07, 2016 | Новини | Переглядів: 1466 | Коментарі: 0

Контроль за станом забруднення атмосферного повітря над територією Кропивницького проводить лабораторія спостереження за забрудненням атмосфери ІІ групи Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології.

Як повідомила начальник центру Олена Юрченко, лабораторія контролює вміст у повітрі таких інгредієнтів, як пил, діоксид сірки, діоксид азоту, оксид азоту, сажа, розчинені сульфати, формальдегід. Одночасно спеціалісти - метеорологи надсилають проби атмосферного повітря в Центральну геофізичну обсерваторію (м.Київ), де проводять аналізи проб на наявність міді, цинку, свинцю, марганцю, нікелю, кадмію, заліза та хрому.

Олена Юрченко відзначила, що рівень забруднення атмосферного повітря над Кропивницьким у серпні 2016 року характеризувався незначним зменшенням пилу і оксиду вуглецю, зменшенням діоксиду сірки. Рівень вмісту інших інгредієнтів був на рівні липня 2016 року.
Перебільшення середньомісячних концентрацій спостерігалось по пилу в 1,8 рази, по формальдегіду в 1,3 рази, а середньомісячні концентрації інших інгредієнтів були нижчими рівня ГДК.

Максимальна концентрація по пилу 1,2 ГДК спостерігались 16 серпня о 19 годині при північно-західному вітрі в районі Колгоспного ринку.
У серпні 2016 року опадів випало 71,2 мм (норма 48 мм ). Реакція опадів носила слабо-кислий нормальний характер. За даними авіаметеостанції міста, радіаційний фон протягом місяця коливався від 13 до 16 мкР/г.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool