Якісна підготовка - запорука успішного перебігу зернозбиральної кампанії на Кіровоградщині

Червень 12, 2013 | Новини | Переглядів: 779 | Коментарі: 0

11 червня на базі Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції відбулося розширене засідання колегії облдержадміністрації щодо стану підготовки до проведення в області зернозбиральної кампанії.

У засіданні взяли участь представники обласної влади, територіальних підрозділів міністерств та відомств, фермерських господарств, райдержадміністрацій.
У своїй доповіді заступник начальника Управління ДСНС в області з організації запобігання надзвичайних ситуацій та заходів цивільного захисту Ігор Парфьонов звернув увагу присутніх на те, що одним з вирішальних факторів успішного перебігу зернозбиральної кампанії є протипожежний стан сільгоспугідь. Адже у минулому році в Україні виникло 14 пожеж зернових та 4 – у місцях зберігання грубих кормів, під час яких знищено 109 гектарів хліба на корені та 400 тонн сіна і соломи. Матеріальний збиток, завданий пожежами, склав понад 1 млн. гривень. Тож з метою недопущення пожеж за ініціативи Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в області питання протипожежного захисту сільгоспугідь у весняно-літній період та підготовки до зернозбиральної кампанії 30 квітня 2013 року розглянуто на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС, рішенням якої затверджено відповідний план заходів. На виконання вимог зазначеного документа районними державними адміністраціями, зацікавленими обласними відомчими організаціями розроблені та затверджені плани збереження ранніх зернових культур і грубих кормів від пожеж у 2013 році.
Ігор Вікторович звернув увагу присутніх керівників сільськогосподарських підприємств на те, що слід дотримуватись вимог чинного законодавства щодо заборони спалювання сухої трави, стерні та пожнивних залишків, особливо під час зернозбиральної кампанії та забезпечити безумовне виконання вимог рішення обласної комісії ТЕБ та НС.

Прес-служба Управління ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool