Як у цьому році будуть святкувати День Перемоги у Кіровограді?

Квітень 15, 2016 | Новини | Переглядів: 1831 | Коментарі: 0

Сьогодні, 15 квітня, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Альвіна Бондаренко проконтролювала хід підготовки до відзначення Дня пам'яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Відповідно до проекту плану заходів передбачається, що 5 травня у Кіровоградській міській раді відбудеться урочистий прийом міським головою ветеранів та вручення їм матеріальної допомоги. Тим, хто не зможе бути присутнім на урочистостях, таку допомогу від міської влади вручать дома. Не забудуть у ці дні і про тих, хто перебуває на лікуванні у закладах охорони здоров’я обласного центру.

Центральною подією святкування Дня Перемоги традиційно стане урочиста хода до Меморіального комплексу „Фортечні вали” та покладання квітів до Вічного вогню на Меморіалі Слави 9 травня. Святкова колона на чолі з прапороносною групою, військовим духовим оркестром та сивочолими ветеранами розпочне свій рух від площі Героїв Майдану о 10.00.
- Усі бажаючі взяти участь в ході громадські організації, політичні партії, трудові колективи мають подати до міської ради заявку до 22 квітня, - наголосила Альвіна Бондаренко. – Ми звертаємося також до керівників організацій і лідерів партій уникнути використання під час заходів партійної і комуністичної символіки, а користуватися державною.

Під час наради головне управління житлово – комунального господарства отримало доручення забезпечити проведення благоустрою, упорядкування пам’ятних місць, пов’язаних з боротьбою проти німецького нацизму і сучасної окупації частини території нашої держави.
Одна з таких пам’ятних дощок на честь Героя України підполковника Юрія Коваленка буде відкрита 6 травня на вулиці, що носить ім’я

Героя на фасаді будинку коледжу статистики за участю учасників антитерористичної операції, волонтерів, керівництва Кіровоградської міської ради, громадських об'єднань, учнівської та студентської молоді.
Учні кіровоградських шкіл теж мають відповідальне завдання: вони власними руками виготовлять європейські символи перемоги над нацизмом – червоні маки і вручать їх під час ходи ветеранам ІІ Світової.

Альвіна Бондаренко акцентувала увагу усіх учасників наради та тому, що у ці травневі дні важливо приділити увагу і забезпечити покладання квітів до усіх без виключення пам’ятників та пам”ятних знаків, меморіальних дошок, місць поховання, що увічнюють пам'ять про події часів Другої світової війни, у тому числі і тим, хто загинув за незалежність і територіальну цілісність України

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool