Як у Кропивницькому «фестивалили»

Квітень 20, 2018 | Новини | Переглядів: 948 | Коментарі: 0

Завершився другий день ХХІІІ Всеукраїнського фестивалю, присвяченого Всесвітньому Дню Землі. Більше двохсот учасників презентували свої творчі роботи досвідченому журі, відвідали цікаві майстер-класи, переглянули захопливу театральну виставу «Дівчина з легенди» і тепер з нетерпінням чекають на оголошення переможців фестивалю.

Так для учасників номінації «Громадська думка» другий день фестивалю розпочався з конкурсної програми «Молодіжні Дебати/Дискусія «Відкрита творча особистість – запорука розвитку громадянського суспільства».

Їх розподілили по трьох секціях, завданням яких було познайомити конкурсантів з різними видами дебатів: класичними, університетськими та письмовими. Наступний етап змагань передбачав роботу з відомими діячами мистецтва та громадськості міста Кропивницького. Учасникам потрібно було взяти інтерв’ю та зробити репортаж, який і оцінювали досвідчені члени журі.

У номінації «Театральне мистецтво» взяли участь вихованці аматорських колективів віком від 8 до 20 років, які виступали в різних жанрах театрального мистецтва. На сцені обласного ЦДЮТ колективи представляли на конкурс фрагменти вистав, малі сценічні форми, моновистави, етюди, сцени з вистав та п’єс, тематика яких відповідала темі фестивалю: «Митець та громадянин. Шляхи поєднання». Діти не тільки по-новому розкривали яскраві образи українських митців, а й вражали членів журі та глядачів майстерною акторською грою, самобутністю постановок і, звісно ж, емоційністю своїх виступів.

А от талановиті діти, які приїхали на фестиваль щоб презентувати свою творчість у номінації «Образотворче мистецтво» створювали свої роботи безпосередньо під час конкурсної програми. Вони зображували видатних українців у сфері літератури, поезії, мистецтва, науки, а також відомих громадських діячів, які сприяли чи сприяють становленню української державності. У той час коли учасники малювали, їхні педагоги взяли участь у майстер-класі з обміну досвідом. А після закінчення конкурсної програми на всіх чекала екскурсія до Кіровоградського обласного художнього музею та майстер-клас від членів Національної спілки художників України – Валерія Давидова та Анатолія Кімнатного.

Після завершення конкурсної програми усіх номінацій учасники фестивалю переглянули неймовірну виставу «Дівчина з легенди» (за мотивами історичного роману Лiни Костенко «Маруся Чурай»), яку презентував народний художній колектив театр-студія «Маска» Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості (керівник – відмінник освіти України Надія Фільченкова).

Тепер більше двохсот талановитих дітей з різних куточків України з нетерпінням чекають оголошення переможців фестивалю, яке відбудеться 20 квітня о 12.00 у Кіровоградській обласній філармонії під час урочистого шоу-закриття ХХІІІ Всеукраїнського фестивалю, присвяченого Всесвітньому Дню Землі.

Галина Богомаз-Кулик 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool