Як стати учасником програми будівництва доступного житла у Кіровограді

Липень 13, 2011 | Новини | Переглядів: 2814 | Коментарі: 0

Кіровоградська міська рада своїм рішенням від 31 травня 2011 року № 565 затвердила Програму будівництва (придбання) доступного житла у м.Кіровограді на 2011-2017 роки.


Умови участі мешканців Кіровограда в Програмі роз’яснив начальник відділу житла міської ради Валерій Пількін.
Метою програми є створення умов для будівництва доступного житла у місті та підвищення рівня забезпечення громадян, що потребують поліпшення житлових умов відповідно до законодавства доступним за ціною житлом.
Доступне житло — збудовані і такі, що споруджуються за державної підтримки, житлові будинки (комплекси), в тому числі садибні (одноквартирні) житлові будинки, квартири в багатоквартирних житлових будинках.
Забезпечення доступним житлом здійснюється шляхом спільного фінансування за рахунок коштів державного та/або місцевого бюджетів і коштів громадянина, що вносяться на його поточний рахунок, відкритий в уповноваженому банку.
З метою забезпечення здешевлення будівництва доступного житла держава прийняла ряд законодавчих актів по забезпеченню умов для такого здешевлення, а саме:
- безплатного надання земельних ділянок у користування забудовнику для будівництва доступного житла;
- звільнення його від сплати відрахувань (внесків) на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури;
- здійснення роботи з інженерної підготовки територій під будівництво доступного житла як у межах існуючої забудови, так і на перспективу на вільних земельних ділянках;
- залучення до виконання робіт суб’єктів інвестиційно-інноваційної діяльності (технопарки, технополіси та зони інвестиційно-інноваційного розвитку, створені у регіонах);
- застосування раціональних конструктивних та інженерних рішень, запровадження енергоефективних інноваційних технологій, у тому числі нанотехнологій;
- надання пільгового іпотечного житлового кредиту (фінансовий кредит, що надається громадянинові для будівництва (придбання) доступного житла уповноваженим банком, рефінансування якого здійснює Державна іпотечна установа або Національний банк України, з урахуванням вимог уповноваженого банку до позичальника).
Державна підтримка передбачає сплату за рахунок бюджетних коштів 30 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або надання уповноваженим банком пільгового іпотечного житлового кредиту (далі - житловий кредит).
Право на надання державної підтримки мають громадяни:
- які перебувають на обліку як такі, що потребують поліпшення житлових умов;
- середньомісячний сукупний дохід яких разом з членами їх сімей з розрахунку на одну особу не перевищує, за даними Держкомстату, чотирикратного розміру середньомісячної заробітної плати у регіоні;
- яких відповідно до рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради включено до списку осіб, що мають право на доступне житло.
Облік громадян, які мають право на доступне житло, ведеться відділом ведення обліку житла Кіровоградської міської ради за місцем проживання таких громадян після набуття ними повної цивільної дієздатності відповідно до закону.
Участь у Програмі можлива лише за умови перебування громадян на квартирному обліку за місцем проживання.

Для взяття громадян на квартирний облік за місцем проживання необхідно надати до відділу ведення обліку житла Кіровоградської міської ради за адресою: м.Кіровоград, вул. К.Маркса, 41, кім.121 (середа з 9.00 до 12.00 години та четвер з 14.00 до 17.00 години) наступні документи:
1. Довідка з місця проживання (форма № 3).
2. Акт обстеження житлових умов, для працюючих за місцем роботи, для не працюючих за місцем проживання.
3. Довідка з ОКП «Кіровоградське обласне об’єднане бюро технічної інвентаризації» про наявність або відсутність приватного житла, вул. Калініна, 12 на всіх дорослих членів сім’ї.
4. Довідка з місця роботи про перебування або не перебування на квартирному обліку.
5. Копії паспортних данних на всіх дорослих членів сім’ї.
6. Копія свідоцтва про одруження (розлучення).
7. Копія свідоцтва про народження на неповнолітніх дітей.
8. Копії пільгових документів при наявності.
9. Заява на ім’я міського голови.
Для участі в програмі "Доступне житло" необхідно надати наступні документи:
- заява громадянина;
- паспортні дані повнолітніх членів сім’ї (оригінал паспорта громадянина України, дружини/чоловіка, дітей), копіі сторінок, що містять останнє фото, прізвище та ім’я, інформацію про дату видачі та орган, що видав паспорт, інформацію про реєстрацію за місцем проживання, одруження, розірвання шлюбу та наявність дітей;
- свідоцтва про народження неповнолітніх дітей;
- довідка з місця роботи про займану посаду з визначенням терміну роботи на посаді;
- довідка з місця роботи дорослих членів сім’ї про встановлений розмір доходу за останні 6 місяців (згідно з п.2 постанови Кабінету Міністрів України від 11.02.09 № 140 - "середньомісячний сукупний дохід кандидата разом з членами їх сімей з розрахунку на одну особу не повинен перевищувати, за даними держкомстату, чотирикратного розміру середньомісячної заробітної плати у регіоні"). При необхідності можуть вимагатись декларації про доходи;
- копія довідки органів податкової служби про присвоєння ідентифікаційного коду (при наявності);
- довідка про склад сім’ї (форма № 3) або витяг з домової книги.
Списки громадян, які братимуть участь у фінансуванні будівництва доступного житла, формуються з урахуванням черговості взяття на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов. При цьому враховується право громадян на позачергове чи першочергове поліпшення житлових умов.
Виходячи з того, що державна підтримка надається з норми не більш як 21 кв. м загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. м на сім’ю, та з того, що на час затвердження Програми гранична вартість 1 кв. м загальної площі житла не повинна перевищувати 4934 грн.

Громадяни відкривають в уповноваженому банку поточні рахунки, на яких розміщуються власні кошти громадян, необхідні для будівництва (придбання) доступного житла, та кошти, надані як державна підтримка.
Кошти у розмірі 30% вартості будівництва, за рахунок яких надається державна підтримка, перераховуються на поточний рахунок, відкритий громадянином в уповноваженому банку, за умови, що між громадянином та уповноваженим банком укладено договір про кредитування будівництва (придбання) житла або громадянином внесено на зазначений поточний рахунок кошти у сумі не меншій, ніж різниця між вартістю будівництва (придбання) житла та обсягом коштів, наданих як державна підтримка.

Вартість спорудження доступного житла визначається відповідно до вимог державних будівельних норм за конкретним проектом.

джерело сайт Кіровоградської міської ради
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool