Як мандрувати іншими країнами з домашніми улюбленцями

Червень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 868 | Коментарі: 0

Перш за все, власникові тварини необхідно заздалегідь подбати про необхідні щеплення та оформити належні документи.

Не раніше, ніж за 3 дні до подорожі необхідно отримати ветеринарну довідку №1 про наявність у тварини всіх необхідних щеплень. До речі, щеплення від сказу повинно бути зроблене за 30 днів до поїздки. Виняток – тварини, яким не виповнилося три місяці.
У прикордонному пункті пропуску ветеринарне свідоцтво №1 обмінюється на міжнародний сертифікат, складений або англійською мовою, або мовою країни, до якої планується подорож. Для цього потрібно звернутися до представників прикордонної служби з транспортування тварин.
Отримавши сертифікат, можна проходити митний контроль. При перевезенні тварин через кордон передбачена процедура митного декларування.
Радимо перед поїздкою звернутися до посольства або консульства країни, куди плануєте подорож, щоб уникнути неприємних ситуацій. У різних країнах можуть бути особливі правила ввезення, а необізнаність може ускладнити або взагалі зірвати поїздку.
Наприклад, ввезення до Польщі папуг категорично заборонено. Інших тварин можна ввозити, отримавши індивідуальний дозвіл від Міністерства рільництва та розвитку села. У Великобританії тварини, що ввозяться, обов'язково поміщаються на карантин у спеціалізованих установах. До Євросоюзу заборонено ввезення цуценят та котенят віком до 4 місяців. Крім того, тварина, яка ввозиться в країну Євросоюзу, повинна бути ідентифікованою за допомогою тавро або імплантованого під шкіру мікрочіпу.
Звертаємо увагу на те, що ввезення тварини з порушенням законодавства країни подорожі може потягнути за собою вилучення при в’їзді вашого улюбленця або порушення справи про притягнення вас до адміністративної відповідальності.
Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool