Як користуватися касовими апаратами у непередбачуваних ситуаціях

Лютий 05, 2014 | Новини | Переглядів: 823 | Коментарі: 0

Ні для кого не секрет, що розрахункові операції повинні проводитися лише через РРО. Але що робити, якщо він раптово вийшов з ладу або вимкнено електропостачання?

У цьому разі на допомогу підприємцеві прийдуть книга обліку розрахункових операцій (далі – книга ОРО) чи розрахункова книжка. При цьому інформацію слід зазначати у такому порядку:
- у графі 3 книги ОРО обліковуються розрахункові квитанції, використані під час відключення електроенергії або в період ремонту РРО;
- графи 1-5 заповнюються до початку використання розрахункової книжки;
- графи 6-8 – до початку реєстрації розрахункових операцій за допомогою РРО після його ремонту чи відновлення постачання електроенергії.
Слід зазначити, що після усунення вищезазначених обставин необхідно провести через касовий апарат операції за час роботи з використанням розрахункової книжки, окремо за кожною ставкою податку на додану вартість, після чого слід виконати Z-звіт. За потреби виконується операція „службове внесення” на суму готівки, що зберігається на місці проведення розрахунків.
Відповідні норми передбачені наказом Міністерства доходів і зборів України від 28.08.2013 №417, п.11 ст.3 Закону України від 06.07.1995 №265 „Про застосування РРО в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool