Я зрозумів цінність свого життя: ВІЛ-позитивний

Квітень 06, 2020 | Новини | Переглядів: 710 | Коментарі: 0

Чи буду я жити завтра? Чи побачу свою дитину? Це перші запитання, які промайнули в голові Степана, коли йому діагностували ВІЛ-позитивний статус.

- Я подумав, що втратив все – роботу, жінок, дитину. Я був холостяк. Мене влаштовували вільні стосунки без обов’язків. В однієї жінки від мене була дитина, ми разом проводили вихідні. Я їм допомагав. Та в один момент мені, ніби, обрізали крила, коли сказали про два діагнози. А все почалося з того, що в мене з’явився дивний висип, я відчував сильну втому, хоча фізично нічого такого не робив. І ще були деякі симптоми, про які не хочу казати. Врешті, вони змусили мене піти у лікарню. Гепатит С і ВІЛ – це два діагнози, які вибили мене із життя. Відтоді, я майже жив у лікарні, змінюючи стаціонарні відділення, - розповідає 40-річний Степан.

Каже, що потрібен був певний час, аби він морально змирився з діагнозами. І якби не допомога Ольги Іваненко - соціального консультанта проекту «HealthLink» «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині», що втілює БО «100 відсотків життя. Кропивницький», він би не викарабкався.

- Коли я познайомилася із Степаном він був зневірений. Скаржився, що втратив все, що крім дитини у нього нікого немає. Власне, я і почала його переконувати, що він потрібен дитині, що заради неї треба жити, що пізніше зустріне справжнє кохання, адже на все свій час. Я йому сказала: «У тебе є шанс. Бери себе в руки. Твої захворювання безпечні, якщо їх лікувати». Щоб допомогти Степану повірити в себе, була проведена не одна консультація. І щоразу я бачила, як він стає впевненішим, як його самопочуття покращується. Він почав приймати АРТ-терапію. Вже за кілька місяців Степана виписали з лікарні і він повністю змінив своє життя, - розповідає Ольга Іваненко.
Відтоді минуло близько року. Степан вилікував гепатит С. Влаштувався на роботу. Приймає АРТ-терапію і почуває себе добре.

- Я зрозумів цінність свого життя. На жаль, такою цінною. Та в кожного свій шлях… Я не чекав поки мене візьмуть в чергу на державну програму з лікування гепатитів. А поїхав за кордон на роботу, заробив кошти і купив необхідні ліки. Почав активно підвищувати свій імунітет, вживати вітаміни, вести здоровий спосіб життя. Терапія від ВІЛ-інфекції видається безкоштовно. Я сумлінно приймаю ліки і почуваюся набагато краще. Коли я приїжджаю із заробітків, намагаюся більше часу проводити із сином. Я вдячний проекту HealthLink і своєму соціальному консультанту Ользі Іваненко, яка допомогла мені повірити в свої сили, - насамкінець нашої розмови каже Степан.
Знати свій ВІЛ-статус важливо. Завітайте до свого сімейного лікаря та пройдіть обстеження на ВІЛ.

Вікторія Семененко
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool