Всебічний захист людей з особливими потребами - ключовий напрямок реалізації соціальних ініціатив Президента України

Березень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1128 | Коментарі: 0

 

Під час наради, що проходила під керівництвом заступника голови ОДА Галини Пастух, було розглянуте питання господарської діяльності та пільгового оподаткування підприємств громадських організацій інвалідів в області.

Голова обласної організації інвалідів та голова Громадської ради при ОДА Сергій Подорожній відзначив, що працівники підприємств громадських організацій інвалідів, які функціонують в області, потребують вагомої підтримки з боку держави, адже ці підприємства у переважній більшості існують за рахунок власної продукції, яку виробляють люди з особливими потребами. А податки на прибуток та за землю, на якій розташовані ці підприємства, є для них відчутним тягарем. У зв’язку з цим постає питання щодо пільгового оподаткування підприємств громадських організацій інвалідів, що дозволить спрямувати зароблені інвалідами кошти на подальший розвиток та розширення виробництва, на закупівлю нового обладнання та створення нових робочих місць саме для людей з особливими потребами. – Соціальний захист людей з особливими потребами, зокрема, створення для них нових робочих місць, є одним з ключових напрямків реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, – відзначив Сергій Подорожній, звертаючись до учасників наради, – і ми схвально ставимося до таких кроків Глави держави.

Як повідомила виконуюча обов’язки керівника секретаріату Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та громадських організацій інвалідів в області Наталія Ткаченко, на Кіровоградщині нараховується 57 підприємств громадських організацій інвалідів. З них на початку нинішнього року пільгами користувались п’ять підприємств та одна громадська організація інвалідів.
Вона також відзначила, що підприємствами та організаціями громадських організацій інвалідів в області за минулий рік було вироблено продукції на 10 млн. 593 тис. грн. При цьому, кошти, які були вивільнені за рахунок пільг з оподаткування, спрямовувалися виключно на виробничі потреби, зокрема, на поповнення обігових коштів, а також на соціальні потреби інвалідів – на утримання соціальної сфери.
За результатами засідання учасниками наради було прийняте рішення підтримати пропозиції щодо пільгового оподаткування підприємств громадських організацій інвалідів в області на нинішній рік.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool