Вперше на Кіровоградщині кардіологи здійснили протезування аорти

Лютий 08, 2023 | Новини | Переглядів: 937 | Коментарі: 0

Уперше хірурги обласного клінічного кардіологічного центру здійснили протезування висхідного відділу аорти на Кіровоградщині. Про це у ході звіту голові обласної ради Сергію Шульзі повідомила гендиректор кардіоцентру Ганна Сухомлин.

Вона зазначила, торік хірурги здійснили два протезування. Раніше на Кіровоградщині таких оперативних втручань не проводили.

«Операції провели наші лікарі у співпраці з фахівцями Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова та Асоціації серцево-судинних хірургів України. Раніше пацієнтів, які потребували таких втручань, ми скеровували в Київ», - уточнила Ганна Сухомлин.

За словами гендиректора медзакладу, у рамках впровадження нових технологій застосовується також методика проведення черезстравохідної ехокардіографії та встановлення трикамерних кардіостимуляторів.

«Обласний кардіоцентр - єдиний у регіоні, де застосовуються такі методики. Для нас ці операції дуже знакові, адже ми розвиваємося і можемо допомагати на місці більшій кількості пацієнтів», - додала Ганна Сухомлин.

Загалом у 2022 році обласний кардіоцентр провів майже 600 оперативних втручань на серці. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool