Вознесенська дистанція колії Одеської залізниці працює за новим вдосконаленим методом

Серпень 14, 2013 | Новини | Переглядів: 1049 | Коментарі: 0

Вознесенська дистанція колії Одеської залізниці працює за передовим дільничним методом. Метод роботи полягає у тому, що велику групу людей, тобто декілька бригад, зосереджують на визначеній ділянці колії, адже чим більше колійників працюють на визначеній ділянці, тим більший обсяг робіт вони виконують.

Система дозволяє оптимізувати колійні роботи, контролювати якість та обсяги робіт, мінімізувати витрати на підвезення матеріалів та людей і локально виконувати завдання. «Раніше такий малопотужний підрозділ, як бригада з трьох-п’яти осіб, міг виконувати тільки невеликі обсяги. Важко було очікувати високої якості. Укрупнені бригади виконують планові попереджувальні види ремонту. Перед цими колективами поставлені серйозні завдання: зниження дефектності по елементах, покращення бальної оцінки колії», - підкреслив начальник Вознесенської дистанції колії Олександр Єремєєв.
За дільничною системою поточного утримання колії працюють ще декілька дистанцій колії: Корсунська, Помічнянська, Вапнярська, Херсонська та Знам’янська, що становить 30% від загальної кількості дільниць колії по Одеській залізниці. Зазначений метод роботи одеські залізничники перейняли у колег з Росії – там за таким методом працює більшість дистанцій колії. За словами колійників такий метод є прогресивним, однак через брак коштів на забезпечення автотранспортом для підвезення людей і матеріалів та засобами малої механізації є дещо ускладненим його подальше впровадження.
За перше півріччя поточного року силами працівників Вознесенської дистанції колії було оздоровлено 5,4 км колії середнім ремонтом, ще 5,4 км колії – комплексно-оздоровчим ремонтом, також відремонтовано 8 стрілочних переводів, тобто виконані всі заплановані завдання. Окрім того, було замінено 1 тис. 650 шпал.
Основним якісним показником роботи дистанції колії є балова оцінка стану колії за показниками колієвимірювального вагона. При допустимих 49 балах бальність не перевищувала 20, тобто менша у 2,5 рази від запланованого, що свідчить про високу якість утримання стану колії. Кількість попереджень по обмеженню швидкості зменшено у 4,8 рази, адже для залізничників головне, щоб швидкість руху поїздів відповідала стану колії.

*Довідково:
Вознесенська дистанція колії обслуговує дільницю від Миколаєвого до Висоцького протяжністю 258,4 км розгорнутої довжини і 216 комплектів стрілочних переводів на головному ході. Також працівники дистанції колії обслуговують 32 мости, 1 – пішохідний та 1 – позакласний. Роботи на цих об’єктах проводить бригада з обслуговування інженерних споруд та мостів. Усього на дистанції працюють 372 робітники.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool