ВО Свобода вимогає від губернатора та депутатів Кіровоградщини втрутитися у ситуацію

Вересень 05, 2011 | Новини | Переглядів: 1486 | Коментарі: 2

Кіровоградська обласна організація Всеукраїнського об’єднання “Свобода» різко засуджує чергові спроби монополіста залізничних перевезень в Україні – «Укрзалізниці» -- вирішити свої економічні проблеми за рахунок суттєвого погіршення статусу залізничних підприємств Знам’янки та працюючих на цих підприємствах робітників.

 При цьому голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін не бачить проблеми і, будучи зайнятий власним розкрученням у різноманітних рейтингах популярності, робить вигляд, ніби нічого не сталося. А насправді? Що очікує залізничників та пенсіонерів малих залізничних міст України після реструктуризації «Укрзалізниці» стає зрозумілим на прикладі Знам’янки.
Місто Знам’янка, що на Кіровоградщині, є одним з найбільших залізничних вузлів України. У ньому майже кожен другий працюючий житель є робітником одного з багатьох залізничних підприємств міста. Знам’янка має п’ять стратегічно важливих для нашої держави напрямків, а саме: 1-ий напрямок -- через Помічну на Одесу та Молдову, 2-ий -- через Долинську на Миколаїв та Херсон, 3-ій -- через ст.Шевченко на Київ, Козятин і далі на ЄС, 4-ий -- через Користівку на Кременчук, Полтаву, Харків, 5-ий -- через П’ятихатки на Дніпропетровськ та Донбас! Це залізничне серце якщо не всієї України, то Кіровоградщини точно!
Реструктуризація «Укрзалізниці» передбачає перепідпорядкування багатьох підприємств Знам’янського вузла, а саме: близько двохсот працівників приміських перевезень локомотивного депо Знам’янка планується перевести до Одеського депо приміських перевезень. Близько шестисот працівників дирекції з обслуговування пасажирів перепідпорядковують до ст. Шевченко Шевченківської дирекції залізничних перевезень Черкаської області та до Херсонської дирекції залізничних перевезень. Близько восьмисот робітників колійно-машинної станції ст. Знам’янка також перепідпорядковують до ст. Шевченко Шевченківської дирекції залізничних перевезень Черкаської області. Найближчим часом очікується також перепідпорядкування решти залізничних підприємств міста до підприємств інших регіонів України.
Враховуючи те, що за найскромнішими підрахунками бюджет міста «схудне» більш ніж на вісім мільйонів гривень, що у свою чергу матиме наслідком згортання соціальних та інших програм, це ще й потягне за собою великі незручності для працівників, яким для отримання довідки чи якогось іншого документа потрібно буде виїжджати до іншого міста, марнуючи на це свої гроші та час.
У такій з дозволу сказати «реструктуризації» проглядається чітка стратегія підготовки до приватизації прибуткових підприємств і знищення економічно менш привабливих.
Кіровоградська «Свобода» вимагає від голови ОДА С.Ларіна та депутатів обласної ради негайно втрутитися у ситуацію і не допустити переведення економічно стабільних підприємств-платників податків із Кіровоградщини у інші регіони України, що призведе до різкого погіршення показників доходної частини бюджету міста Знам’янки, згортання соціальних програм, різкого погіршення умов праці залізничників. Від гучного піару вже час перейти до реального покращення життя «вже сьогодні», як і було обіцяно регіоналами під час виборів.


Прес-служба Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool