Влада робить усе для підтримки вчителя,- Сергій Кузьменко

Серпень 29, 2017 | Новини | Переглядів: 1089 | Коментарі: 0

"Пріоритети держави – це захист її цілісності та формування майбутнього нації. А майбутнє нації наразі формує вчитель. Тому головними партнерами держави сьогодні є військові і вчителі", – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час відкриття обласної педагогічної конференції, яка відбулася в селищі міського типу Олександрівка.

У конференції взяли участь представник Міністерства освіти і науки України Тетяна Запорожець, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, начальник профільного управління облдержадміністрації Володимир Таборанський, керівники райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад, очільники відділів освіти територій, директори навчальних закладів області, методисти.

Щорічна обласна конференція педагогів уперше відбулася не в Кропивницькому, а в районному центрі. Олександрівку обрано місцем проведення заходу не випадково, оскільки за результатами галузевої реформи лідером в області є саме Олександрівський район, де за рік повністю переформатовано систему освітніх закладів – створено опорні школи та їх філії. На це звернув увагу голова облдержадміністрації під час виступу.

– Створення навчально-виховних об'єднань – це правильний шлях. Не випадково ми зібралися саме в Олександрівському районі, адже тут є на що подивитися і чого повчитися, – підкреслив Сергій Кузьменко. – Якісна школа – це та школа, випускник якої демонструє під час зовнішнього незалежного оцінювання високий рівень знань. Саме цей сертифікат дає можливість випускнику бути конкурентоздатним, вступати в кращі вищі навчальні заклади, стати хорошим фахівцем і працювати над тим, щоб змінити нашу країну на краще.

Голова облдержадміністрації зауважив, що сьогодні в опорних школах створюють максимально сприятливі умови для навчання: реконструюють приміщення із застосуванням енергозберігаючих технологій, закуповують сучасне комп'ютерно-технічне обладнання, нові меблі.

– Влада робить і буде робити усе можливе для підтримки вчителя, для того, щоб ви були мотивовані, мали гарні умови для формування нашого майбутнього, – запевнив Сергій Кузьменко. У підтвердження своїх слів голова облдержадміністрації вручив директору НВК "Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Т.Г Шевченка – гімназія" Ользі Томашевській сертифікат на 100 тисяч гривень на придбання навчального обладнання та передав сертифікат на грошову винагороду в сумі 60 тисяч гривень випускнику цієї школи Антону Ципку, який нещодавно здобув золоту медаль на Міжнародній олімпіаді з інформатики.

Варто зазначити, що освітня галузь Кіровоградщини демонструє позитивну динаміку розвитку – область займає п’яту позицію в державі за показником доступності та якості освіти. До того ж, Кіровоградщина є лідером за кількістю створення опорних шкіл та їх філій, на що звернула увагу під час конференції і представник Міністерства освіти і науки України Тетяна Запорожець. Сьогодні на території області вже створено 67 опорних навчальних закладів та 180 їх філій. Було відзначено і високий рівень охоплення дітей позашкільною освітою.
Пріоритетні напрями роботи галузі на 2017-2018 навчальний рік окреслив начальник профільного управління облдержадміністрації Володимир Таборанський. У дошкільній освіті – це створення додаткових місць у ДНЗ та відкриття нових закладів з метою ліквідації черг. Велику увагу приділятимуть і забезпеченню санітарних правил і норм в дитсадках – створенню сучасних дитячих майданчиків, облаштуванню ігрових кімнат, якісному харчуванню.

У середній освіті основними завданнями є подальше охоплення області мережею опорних шкіл та їх філій, а також створення нового освітнього простору, складовими якого є покращення як зовнішнього вигляду закладів, так і внутрішнього їх наповнення. Серед пріоритетів також мотивація вчителів, що включає підвищення заробітної плати педагогам на 25% та створення належних умов для викладацької роботи (обладнання кабінетів, методичний супровід). Ще одним пріоритетним напрямом роботи є реформування системи початкової освіти шляхом проведення регіонального експерименту в рамках програми "Нова українська школа". Продовжуватиме також діяти проект голови облдержадміністрації "Здоров'я наших дітей", у рамках якого передбачено створення належних умов у навчальних закладах для занять фізкультурою і спортом та забезпечення учнів якісним харчуванням.

У професійно-технічній освіті буде зроблено акцент на впровадження дуальної форми навчання (в умовах виробництва), створення навчально-практичних центрів та ремонт і реконструкцію гуртожитків професійно-технічних училищ.

"Пріоритети держави – це захист її цілісності та формування майбутнього нації. А майбутнє нації наразі формує вчитель. Тому головними партнерами держави сьогодні є військові і вчителі", – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час відкриття обласної педагогічної конференції, яка відбулася в селищі міського типу Олександрівка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool